Fenerbahçe’den Devler Ligi’ne Erken Veda!

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda deplasmanda 1-0 mağlup olduğu maçın rövanşında sahasında Benfica’yı sahasında konuk etti. Temsilcimiz rakibiyle 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi’ne veda etti.

15.08.2018-09:45 - (Son Güncelleme: 15.08.2018-09:43) Fenerbahçe’den Devler Ligi’ne Erken Veda!

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk karşılaşmasında Portekiz’de Benfica'ya 1-0 mağlup olan, Ülker Stadı'nda ağırladığı rakibi ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe’nin, UEFA Şampiyonlar Ligi hasreti dinmedi. Sarı lacivertli ekip bu sonuçla 10 sezondur Devler Ligi’nde mücadele edemiyor.

BEKLENMEDİK ANDA GELEN GOL HESAPLARI BOZDU

Mücadelenin 26. Dakikasında konuk ekip Gedson Fernandes'in golüyle 1-0 öne geçti. Bu golün ardından turu geçmek adına gol yemeden 3 gole ihtiyacı olan Fenerbahçe, taraftarının da desteğini arkasına alarak ilk yarının son dakikalarında Benfica kalesinde büyük baskı kurdu. Bu baskı 45+1. dakikada Alper Potuk'un attığı kafa golüyle sonuçlandı ve taraflar soyunma odasına 1-1 eşitlikle girdi.

İkinci devrede Fenerbahçe, tur için ihtiyacı olan golleri bulamadı ve karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı. Bu sonucun ardından temsilcimiz Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Fenerbahçe, en son 2008-2009 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı başarmıştı.

YENİ ROTA UEFA AVRUPA LİGİ

Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Fenerbahçe, bu sezon yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Bu sezon değişen statü dolayısıyla, 3. ön eleme turunda Devler Ligi’nden elenen sarı lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi'nde ön eleme turu maçları oynamadan direkt olarak gruplara kaldı.

Stat: Ülker

Hakemler: Slavko Vincic, Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic

Fenerbahçe: Volkan -  Isla (Dk. 80 Şener), Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal (Dk. 65 Barış), Elif, Ayew, Giuliano, Valbuena (Dk. 65 Soldado), Alper

Benfica: Vlachodimos - Almeida, Ruben Dias, Jardel, Grimaldo, Fejsa, Pizzi, Fernandes, Cervi, Salvio (Dk. 72 Semedo), Castillo (Dk. 34 Ferreyra)

Goller: Dk. 45+1 Alper (Fenerbahçe) - Dk. 26 Fernandes (Benfica)

Sarı Kartlar: Eljif, Şener (Fenerbahçe) - Vlachodimos, Salvio, Dias, Pizzi (Benfica)

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal