Ergin Ataman: 'Oyuncular Yüzde 20 İndirim Yaptı'

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman'dan Euroleague ve sporcu kontratlarındaki kesintilerle alakalı açıklamalarda bulundu.

16.05.2020-14:46 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-14:44) Ergin Ataman: 'Oyuncular Yüzde 20 İndirim Yaptı'

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman sporcu kontratlarındaki kesintilerle alakalı, "Euroleague, sezon tamamlanırsa yüzde 15, tamamlanmazsa yüzde 20 şartı getirdi. Anadolu Efes'in bütün oyuncuları da bunu imzaladı. Antrenörler ise bu kapsamın dışında tutuldu." açıklamasında bulundu.

Ergin Ataman, "FIBA Abbreviation bir karar aldı. Euroleague'in bu pandemi nedeniyle yüzde 50 zarara uğradığını, bunun yarı yarıya bölüşülmesini önerdi. Bunun üzerine oyuncu kontratlarında da bir indirim oldu. Bizim oyuncularımızın hepsi imzaladı. Eğer Euroleague oynanırsa yüzde 15, oynanmazsa yüzde 20 indirimi herkes kabul etti. Ve yeni sözleşmeleri kendi isteğiyle onayladıklarını beyan ettiler. Sonuçta Euroleague bir şirket ve oyuncuların bu şirketle ayrıca kontratları var." şeklinde konuştu.

"Hocalar istisna tutuldu. Bizim Euroleague Antrenörler Birliği var. Kulüpler bu konuda serbest bırakıldı." diye cümlelerini sürdüren Ataman, "Euroleague'in oynanmasıyla ilgili daha önce de konuştum. Ben oynanacağına inanıyorum. Euroleague'in bütün plan ve stratejisi hazır. Sporcularımızın da tamamı oynamak istiyor. Amerika'daki oyncularımız da hazır. Karar çıktığı anda gelecekler." ifadelerini kullandı.

SIRBİSTAN YA DA LİTVANYA

Ataman, Euroleague'in 11 ortağının katılımıyla 24- 25 Mayıs'ta bir görüşme yapılacağını duyurdu. Bu görüşmede THY Euroleague'in durumunun kesinleşeceğini de ifade eden Ataman, "Alternatif planlar var. Sırbistan ya da Litvanya olmak üzere iki ayrı ülkede yapılması gündemde. Ben de oynanacağı konusunda iyimserim" değerlendirmesinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal