Emre Mor Kimdir?

Emre Mor kimdir? Aslen nerelidir? Hayat hikayesi nedir? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

08.05.2018-18:45 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-18:31) Emre Mor Kimdir?

1997 doğumlu Emre Mor Danimarka’da hayata gözlerini açmıştır. Doğduğu ülkenin takımı olan Danimarka Süper Ligi takımlarından FC Nordsjaelland U19 takımında forma giymiş ve bu takımda yıldızı parlamıştır. Sürati, çok rahat adam geçmesi ve şutları ile başarısını devam ettiren Emre Mor’un babası Türk annesi ise Makedonya’lıdır.

Baba tarafından köken olarak Uşak İli Sivaslı İlçesi Tatar Kasabasındandır. 2016 senesinde ise Milli Takım seçimini Türkiye’den yana tercih etmiştir.

Babası Ersoy Mor Danimarka’da sigortasız araç kullandığı ve kazaya neden olduğu için 4 ay hapis cezasına mahkum edilmiştir.

Emre Mor’un Türkiye Milli Takımı’nı seçimesi için Fatih Terim sık sık Emre Mor’un babası ile konuşmuş ve babasının hapishanede ıslak imzası alınarak Emre Mor milli takıma getirilmiştir. 17 Mayıs 2016 senesinde annesi ve menajeri ile beraber Kopenhag Türk Büyükelçiliğine gelerek Türk Vatandaşı olduğunu kanıtlayan nüfus cüzdanını Konsolos Mustafa Güneş’ten almıştır.

2013 senesinde antrenmanda ayağı kırılan Emre Mor yeniden futbol oynayamayacağı korkusu ile kendisine daha iyi bakmış ve uzun bir zaman ayağında 2 kiloluk ağırlıklarla gezerek kendisini kuvvetlendirmiştir.

Danimarka’da forma giydiği takımının antrenmanlarına otobüs ile gidip gelmekte idi. 07 Haziran 2016 tarihinde Almanya Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund ile 53 milyon TL karşılığında transferinin gerçekleştiği duyurulmuştur.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal