Dünya Kupası Rekoru Matthaeus’un!

Dünyanın en büyük futbol organizasyonu olan ve 4 senede bir düzenlenen Dünya Kupası finallerinde en çok maça çıkan isim Alman Lothar Matthaeus…

12.06.2018-15:30 - (Son Güncelleme: 12.06.2018-15:25) Dünya Kupası Rekoru Matthaeus’un!

Lothar Matthaeus, dünya kupaları karşılaşmalarında tam 25 karşılaşmaya çıkarken, ulaşılması zor bir rekora imza attı. Alman oyuncu Miroslav Klose, 24 karşılaşmayla ikinci, İtalyan defans oyuncusu Paolo Maldini, 23 karşılaşmayla bu alanda üçüncü sırada yer alırken, Arjantin'in ve dünya futbolunun efsanelerinden Diego Armando Maradona, Polonyalı Wladislav Zmuda ve Alman Uwe Seeler oynadıkları 21'er karşılaşmayla, Matthaeus, Klose ve Maldini'yi takip etti.

3 İSİM 5’ER KEZ DÜNYA KUPASI GÖRDÜ

Dünya kupaları tarihinde en çok maça çıkan oyuncu olan Lothar Matthaeus, en fazla Dünya Kupası'na katılan oyuncular listesinde de Meksikalı Antonio Carbajal ve İtalyan Gianluigi Buffon ile ilk sırayı paylaşıyor.

Üç oyuncu da 5'er defa Dünya Kupası finallerine katılırken, Brezilyalı Pele ve Arjantinli Maradona da 4'er defa Dünya Kupası'nda boy gösterdi.

EN FAZLA SAHADA KALAN OYUNCU MALDINI

Dünya kupalarında en fazla sahada kalan oyuncu ise İtalya’nın efsane isimlerinden Paolo Maldini oldu.

Maldini, 1990 ile 2002 seneleri arasında forma giydiği 4 Dünya Kupası'nda 23 karşılaşmada forma giyerek, 2220 dakika sahada kalmayı başardı.

Maldini'yi 2052 dakikayla 5 Dünya Kupası'nda forma giyen Alman Lothar Matthaeus ve 1980 dakikayla da Alman Uwe Seeler takip etti.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal