Demba Ba Tarihi Anı Anlattı: ‘Bununla Yaşamak Zor Olmalı’

Medipol Başakşehir’de oynayan Demba Ba, Chelsea’de görev yaptığı zamanda Liverpool'u şampiyonluktan ettiği gol ile ilgili açıklama yaptı.

28.04.2020-11:02 - (Son Güncelleme: 28.04.2020-11:00) Demba Ba Tarihi Anı Anlattı: ‘Bununla Yaşamak Zor Olmalı’

İngiltere Premier Lig’de 2013- 2014 döneminde şampiyonluğa uzanan Liverpool’un Chelsea ile yaptığı kritik karşılaşmada Steven Gerrard’ın hatası nedeniyle kaptırdığı top sonrası gol atan Demba Ba, kırmızı- beyazlı kulübü şampiyonluktan etmişti. Uzun zaman boyunca hafızalardan silinmeyen pozisyonun 6. sene dönümünde açıklama yapan Demba Ba, hatayı yapan Steven Gerrard için “Bununla yaşamak zor olmalı” şeklinde konuştu.

Son üç haftaya girilirken gerçekleşen bu hata sonrası Liverpool’un şampiyonluğu Manchester City’ye kaptırması ile neticelenen karşılaşma hakkında Sky Sports News’e açıklamalarda bulunan Demba Ba “Uzun süre oynadığınız ve efsane olduğunuz bir takımın, sizin hatanız sonucu şampiyonluktan olması, büyük bir yıkım olmalı. Gerrard kendisini çok kötü hissetmiştir” ifadelerini kullandı.

Gerrard ile empati kurup kurmadığı da yöneltilen Demba Ba “Belki biraz… Gerçekten bu konu üzerinde pek düşünmedim aslında” dedi.

Gerrard daha sonra yaşanan bu anı otobiyografisinde şöyle bahsetmişti:

“Arabanın arka koltuğuna oturdum ve gözyaşlarımın yüzümden aktığını hissettim. Yıllardır ağlamamıştım ama eve dönerken kendimi tutamadım. Yaşlar sürekli akıyordu. Yolların boş olup olmadığını bile size söyleyemem. Bu beni öldürüyordu. Hissizleştim, sanki ailemden birini kaybetmişim gibi. Bu kulüpte geçirdim çeyrek asır elimden kayıp gitmiş gibiydi. O öğleden sonra yaşadığım an kafamda tekrar tekrar canlanırken sessiz gözyaşlarımı silmeye uğraşmadım bile.”

Liverpool en son şampiyonluğunu 1989/90 sezonunda gördü.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal