Barcelona'da 122 Milyon Euroluk Kesinti!

Bu sezon ligde ve maddi olarak sıkıntılı günler geçiren İspanya'nın devlerinden Barcelona, 122 milyon Euro'luk bir kesintinin yapıldığını açıkladı. Katalan ekibi Barcelona'da yönetim, futbolcular ve teknik heyetle anlaşma sağlandı.

29.11.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 29.11.2020-16:43) Barcelona'da 122 Milyon Euroluk Kesinti!

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan gelir kaybını maaş indirimiyle dengelemeye çalışan Barcelona yönetimi; futbolcular ve teknik ekiple anlaşma sağladı.

8-2'lik Bayern Münih yenilgisi sonrası başta Suarez ve Rakitic olmak üzere birçok önemli futbolcuyla yollarını ayıran, takımdan ayrılmak isteyen Messi'yle de uzun süre kriz yaşayan Barcelona'da işler yolunda gitmiyor.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Geçici Yönetim Komitesi ile futbolcu temsilcileri arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından oyuncuların bu sezonki maaşlarının 122 milyon Euro kesintiye uğraması konusunda anlaşmaya varılmıştır. 50 milyon Euro ödeme ise önümüzdeki üç yıla yayılacaktır" ifadesi kullanıldı.

Barcelona’nın son bilançosunda 271 milyon Euro artan borçlar, 488 milyon Euro’ya ulaşmıştı.

Koronavirüs pandemisi öncesi yıllık 1 milyar Euro’luk gelirin yüzde 60’ını takıma ödeyen Barcelona’da pandemi sonrası gelirler 855 milyon Euro’ya düştü. Oyuncu maaşlarının toplam gelirdeki oranı ise yüzde 80’e çıkmıştı.

Bu sezon ligde sıkıntılı günler geçiren Katalan ekibi ligde topladığı 11 puanla 13. sırada yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal