Aziz Yıldırım’dan Sonra Bu Krizin Yaşanması Çok Normal!

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe’de yaşanan gündemi değerlendirdi.

26.02.2020-12:06 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-12:02) Aziz Yıldırım’dan Sonra Bu Krizin Yaşanması Çok Normal!

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe’de yaşanan gündemi değerlendirdi. Demirkol,” Ali Koç’un kredisinin kolay kolay bitmeyeceğini” ifade etti.

Aziz Yıldırım’ın 20 yıllık mutlak iktidarından sonra kim başkan olursa olsun, bir kriz yaşaması muhtemeldi. Ali Koç da bunu derin bir şekilde yaşıyor. Ancak halâ camiadaki en kuvvetli karakter olduğu da kesin. Maç heyecanıyla yapılan tezahüratlar, tepkiler ne kadar duygusal ise Ali Koç’un verdiği tepki de öyle. Salim kafayla düşünüldüğünde ne tepkiyi koyanlar, ne Ali Koç ve çevresi aynı şeyleri tekrarlamazlardı.

Fakat bu da aslında bir problemin altını çiziyor. Ali Koç, Cocu ve Comolli tercihinden bu yana derinlemesine düşünüp, doğru delegasyon ve liyakâta önem verip; kısa, orta ve uzun vadeli planları ortaya koyamıyor. Her şey biraz duygusal, biraz da anlık ilerliyor. Aykut Kocaman’la yolları ayırmak da, Cocu’yla anlaşmak da, Ersun Yanal’ı sosyal medya baskısıyla göreve getirmek de hep aynı duygusal ve anlık tavırların sonucu.

Başta söylediğim gibi Ali Koç’un kredisinin kolay kolay biteceğini düşünmüyorum. Ancak en başından beri vaat ettiği üç aşamalı planı uygulamaya geçmemesi halinde Fenerbahçe savrulup duracaktır. 20 yıl sonra Galatasaray’a evinde yenilmek bir felaketmiş gibi durabilir, herkes şu an öyle hissediyor olabilir ve bu normaldir. Fakat bu, Fenerbahçe’nin nihayet özgür kalabilmesinin, rahatlayabilmesinin ve artık geçmişe takılmadan geleceği planlayabilmesinin anahtarı da olabilir.

Ali Koç locadan aşağıya atlayıp o tepkiyi koyarken, bir buçuk yıl önce neredeyse omuzlarda başkan seçilirken yaşadığı duygunun tam tersini yaşadı ve buna isyan etti. Fakat onu protesto edenler de 1.5 yıl önceki vaatlerin artık hayata geçmesini bekliyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal