Aziz Yıldırım Kimdir?

"Aziz Yıldırım kimdir?" sorusu, Ali Koç'un pek de başarılı olmayan Fenerbahçe başkanlığında tekrar merak konusu haline geldi. Peki, "Aziz Yıldırım kimdir?" , "Aziz Yıldırım Fenerbahçe dönemi nasıldır?", "Aziz Yıldırım'ın işi kimdir?", "Aziz Yıldırım şike davası nasıl sonuçlanmıştır?"

16.03.2021-10:22 - (Son Güncelleme: 16.03.2021-10:23) Aziz Yıldırım Kimdir?

Aziz Yıldırım, Türk spor dünyasının efsane isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Gerek sertliği, gerek çıkışları gerekse de Fenerbahçe'deki projeleriyle gündeme gelen Yıldırım, sık sık merak konusu oluyor. İşte Aziz Yıldırım'ın biyografisi. 

AZİZ YILDIRIM KİMDİR? 

"Aziz Yıldırım kimdir?" sorusu yeniden gündemde. Aziz Yıldırım, 1952 doğumludur. Aslen Diyarbakır Erganilidir. 1998 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanı seçilerek bu klüpte büyük başarılar yakalamıştır. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 20 yıl başkanlık yapmıştır. 2018 başkanlık seçimlerinde ise Ali Koç'a büyük bir farkla yenilerek başkanlık görevini devretmiştir.

Aziz Yıldırım orta öğrenimini Düzce'de tamamlamıştır. Daha sonra Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden inşaat mühendisi olarak mezun oldu. Maktaş Mühendislik firmasının sahibidir. NATO Altyapı ihalelerine katılma yeterlilik belgesi bulunmaktadır. 

AZİZ YILDIRIM'IN EŞİ KİMDİR?

Aziz Yıldırım, eşi Gonca Çelikkıran ile Fenerbahçe Kulübü'nde tanıştı. Yıldırım Fenerbahçe Spor Kulübünde reklam müdürü olarak çalışan Gül Çelikkıran’ın kardeşi olan Gonca’yı görür görmez etkilendi. Ancak o dönem Yıldız Yıldırım’la evli olan Aziz Yıldırım boşanmayı beklemek zorunda kaldı. 

YILDIZ YILDIRIM KİMDİR?

Aziz Yıldırım genç eşinden önce Yıldız Yıldırım ile evli bulunmaktaydı. Bu evlilik, Aziz Yıldırım Gonca Yıldırım'ı sevinceye kadar devam etti. Daha sonra, Yıldırım çifti boşanma yoluna gitti ve 30 yıllık evlilik bu şekilde sonlandı.

AZİZ YILDIRIM'IN ÇOCUKLARI

Aziz Yıldırım'ın 2'si ilk karısı Yıldız Yıldırım'dan olmak üzere toplam 3 çocuğu bulunmaktadır İlk eşinden olan çocukları Hande Gamgam ve Gülşah Gordi. İkinci eşinden dünyaya gelen kızı ise Yaz Yıldırım. Aziz Yıldırım'ın oğlu yoktur. 

AZİZ YILDIRIM FENERBAHÇE DÖNEMİ

Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe birçok başarı yakalamıştır. 1997-1998 sezonunda başkanlık dönemi başlayan Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe futbol takımı ile 4 kez Türkiye Ligi şampiyonu olmuş, 3 kez Türkiye Ligi ikinciliği, 1 kez Türkiye Süper Kupası, 1 kez Atatürk Kupası, 1 kez Başbakanlık Kupası şampiyonluğunu göğüslemiştir, uluslararası bazda 2008 Şampiyonlar Ligi çeyrek finalisti olmuştur. Amatör branşların tamamında Aziz Yıldırım döneminde şampiyonluklar kazanılmış ve avrupada bir çok amatör branşta başarılar elde edilmiştir.

AZİZ YILDIRIM ŞİKE DAVASI

Aziz Yıldırım futbolda şike davası kapsamında 3 Temmuz 2011 sabahında "Ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" ve "Şike yapmak" iddiasıyla gözaltına alındı.

Daha sonra savcılık tarafından ifadesi alınan Yıldırım, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Yaklaşık 1 yıl Metris Cezaevinde tutuklu kaldı. Şike davasında 23. duruşma sonunda hüküm giymesine rağmen tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi. Aziz Yıldırım ve diğer Fenerbahçe yöneticileri, daha sonra bu davadan beraat etti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal