Ankaragücü, Ödemeler Konusunda Açıklamada Bulundu!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü, 1 ay önce gerçekleştirilen toplantıda futbol takımı oyuncularının, alacaklarını ocak ayına dek istemeyeceklerini beyan ettiklerini açıkladı.

17.12.2018-11:43 - (Son Güncelleme: 17.12.2018-11:41) Ankaragücü, Ödemeler Konusunda Açıklamada Bulundu!

Ankaragücü Yönetim Kurulu toplantısı sonrası kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, teknik direktör İsmail Kartal'la yolların ayrılması sonrası bazı bilgiler paylaşıldı. Toplantıda kulübün gençlik geliştirme direktörü Sadık İşcanoğlu, kaleci antrenörü Murat Türksoy ve atletik performans uzmanı Güven Kılıç'ın da yer aldığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, Ankaragücü'nün ligin son 5 haftasındaki ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki performansının başarısız olduğu belirtilerek, "Takımımızın Süper Lig ekipleri arasında oyun içinde en az koşu mesafesine, en az başarılı pas ve şut yüzdesine sahip olduğu, bunun yanı sıra oyuncuları en çok sakatlık yaşayan ekip olduğu anlaşılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Sezon öncesinde teknik direktör İsmail Kartal'ın istediği kadronun oluşturulduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüzün mali yapısı sebebiyle, oyuncularımızla zaman zaman toplantılar gerçekleştirilmiş, yapılan toplantılar sonucunda, oyuncularımız özveride bulunarak bugünlere gelinmiştir. Bir ay önce gerçekleşen toplantıda, oyuncularımız, Ankaragücü Kulübünden olan alacaklarını ocak ayına dek talep etmeyeceklerini ifade etmişlerdir. Alacaklarının ödenerek telafi edilebileceğini ancak kaybedilen müsabakaların telafisi olmayacağını söyleyen oyuncularımıza bu onurlu davranışlarından ötürü bir defa daha teşekkür ediyoruz. Bugün yaşadığımız mali problemler Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımların birçoğunun yaşadığı problemlerden daha fazla değildir."

Kulübün 1 Haziran 2018'den beri yaptığı ödemelere de yer verilirken, bu dönemde primler dahil tüm futbolculara toplam 22 milyon 957 bin 557 lira, teknik direktör İsmail Kartal'a da 505 bin lira ödeme yapıldığı kaydedildi. Diğer kalemlerle beraber, 1 Haziran'dan beri kulübün kasasından 94 milyon 803 bin 877 lira çıktığı ifade edildi.

Demir Grup Sivasspor’la oynanan karşılaşma sonrası teknik direktör İsmail Kartal, kulüp yönetim kurulu tarafından görevine son verilmeden önce yaptığı açıklamada, "6 aydır kimse burada tek kuruş para almadı. Geçtiğimiz sezondan şimdiye kadar oyuncuların alacakları var. Bugün yenildik ancak son 1,5-2 aydır artık takımı motive edemeyecek hale geldim." şeklinde konuşmuştu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal