4 Futbolcudan 9 Haftadır Haber Alınamıyor!

19.haftaya kadar Fenerbahçe'nin en iyileri arasında gösterilen Serdar Aziz, Ozan Tufan, Luiz Gustavo ve Vedat Muric'ten 9 haftadır ses çıkmıyor.

23.06.2020-08:46 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-08:38) 4 Futbolcudan 9 Haftadır Haber Alınamıyor!

Fenerbahçe’nin 19. ile 28. hafta arasında çizdiği grafik futbol dünyasında eşine az rastlanır bir çöküşün fotoğrafını ortaya koyuyor. 

9 HAFTADA 1 GALİBİYET

19. hafta itibariyle İddia oranlarında en güçlü şampiyonluk adayı olarak gösterilen sarı-lacivertli takım 28. hafta itibariyle adeta fişi çekti. 19. haftada 11 galibiyeti bulunan Fenerbahçe aradan geçen 9 haftada sadece tek galibiyet alabildi.

TEKNİK DİREKTÖRSÜZ OLMAK...

O döneme kadar 38 gol atıp 21 gol yiyen takım, 28. haftaya gelindiğinde gol sayısını sadece 10 artırarak, 48’e çıkardı. Takımın kalesinde gördüğü gol sayısı ise 21’den 37’ye çıktı. Bu kadar kısa sürede yaşanan dağılmada ve tüm hedeflerden kopulmasında birçok etken söz konusu. Bunların başında transferde yapılan yanlışlar ve ardından takımın teknik direktörsüz kalması geliyor.

BAZI FUTBOLCULARIN PERFORMANSLARI BİR YERE KADAR

19. haftaya kadar Muriç, Gustavo, Serdar Aziz ve Ozan Tufan gibi isimlerin üst düzey performansı, seyirci desteği ve Ersun Yanal’ın enerji katan oyunu ön plandaydı. Ancak uzun maratonda bunlar bir yere kadar yetti. Kırılma haftaları ile kadro derinliği, taktik düzen, yetenek ve doğru teknik adam tercihleri gibi detaylar belirleyici olmaya başlayınca kırılmalar yaşandı.

SOL BEK TRANSFERİ OLMADI

Sarı-lacivertlilerde özellikle savunmada yaşananlar takımın çöküşünde etkili oldu. Zirve mücadelesi veren takımlar içinde en çok gol yiyen ekiplerden biri olan Fenerbahçe’de kaleci Altay’ın hataları, savunmada Serdar’ın yanında gerçek bir stoperin olmaması ve iki transfer döneminde sol bek transfer edilememesi gibi etkenler de öne çıktı.

LUİZ GUSTAVO BİLE BÜYÜK DÜŞÜŞ YAŞIYOR

Sarı-lacivertlilerde takımın her zaman en iyiylerinden olan Luiz Gustavo bile düşüşe geçti. Bu sezon tartışmasız her maç sahanın yıldızlarından olan Brezilyalı orta saha son Kasımpaşa maçında hayal kırıklığı yarattı. İlk kez bu kadar kötü bir görüntü çizdi.Stoperde oynamak istememesine rağmen mecburen Serdar Aziz’in yokluğunda bu bölgede görev yapan Gustavo’nun ilk golde yediği çalım şaşkınlık yarattı. Normal şartlarda Gustavo benzer pozisyonlarda topu alan taraf olurdu.

SAVUNMADA HATALAR ARTTI

Defansta bütün bir sezon istikrarsızlık yaşanması olumsuz yönde etkiledi. Stoper Zanka’nın devre arası gönderilmesinin ardından savunmadaki hatalar daha da arttı. Ersun Yanal da kendisinden habersiz transfer edilen Simon Falette’i stoperde ısrarla kullanmak istemedi.Orta saha Jailson’u burada oynatarak sonu hazırladı.

VEDAT MURİC DIŞINDA GOL ATAN FORVET YOK

Forvet hattındaki alternatifsizlik de çöküşü hazırladı. Vedat Muriç dışında golcüsü katkı vermedi. Mevlüt Erdinç kadroda bulunsa da ligde gol bile bulamadı. Ersun Yanal’ın istememesine rağmen transfer edilen Mevlüt Erdinç hiç forma alamayınca yalnız kalan ve yorulan Muriç’in performansı düştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal