Son Dakika! Zalgiris Kaunas Şampiyon İlan Edildi

Coronavirüs salgını nedeniyle öncelikle futbol ve basketbol olmak üzere ileride yapılacak olan müsabakaların ertelenmesinden dolayı liglerin geleceği ne olacak sorusu gündeme geniş yer almıştı. Litvanya Basketbol Federasyonu, bu olaylar sonucunda Zalgiris Kaunas'ı şampiyon ilan ettiğini açıkladı.

13.03.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-15:16) Son Dakika! Zalgiris Kaunas Şampiyon İlan Edildi

Global bir tehdit olan coronavirüsü nedeniyle dünyanın çoğu yerinde özellikle futbol ve basketbol karşılaşmaları olmak üzere birçok branşların karşılaşmaların ertelenmesinin ardından Litvanya Basketbol Federasyonu örnek bir konuya imza attı.

Litvanya Basketbol Federasyonu, coronavirüsü sebebiyle ligin sona erdiğini ve Zalgiris Kaunas'ın şampiyon olduğunu duyurdu.

Lig bitirilmeden önce Zalgiris 24 maçta 22 galibiyet 2 yenilgi almış ve rakibi Rytas Vilnius ise 24 maçta 17 galibiyet 7 yenilgi almıştı.

LKL'nin resmi sitesinden yapılan duyuruya göre açıklama şu şekilde:

"Dünya Sağlık Örgütü, dünya çapında bir salgın ilan etti. Bu nedenle LKL yönetimi, 2019/2020 LKL sezonunu sona erdirmeye ve güncel sıralamada ilk sırada bulunan Zalgiris Kaunas'ın şampiyon olmasına karar verdi. Bu konuda, taraftarlardan, spor camiasından ve sponsorlarımızdan destek bekliyoruz. Bu kararın uzun vadede hem kulüpler hem de lig üzerinde büyük finansal etkileri olacaktır ama hayat ve sağlık, çok daha önemli geliyor. LKL yönetimi, oyuncular, çalışanlar ve toplum için en güvenli kararı vermiştir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal