Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Kanal İstanbul Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda “12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası”nda konuşuyor.

08.10.2021-11:27 - (Son Güncelleme: 08.10.2021-14:30) Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Kanal İstanbul Açıklaması!

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda “12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası”nda önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan uzun zamandır tartışma konusu olan Kanal İstanbul hakkında flaş açıklamalarda bulunarak 'Deniz taşımacılığındaki en büyük projemiz şüphesiz Kanal İstanbul'dur. Fiilen uygulanma aşamasına gelmiştir. Kanalın kazısına da başlayacağız' şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları; Ulaştırma ve haberleşme şuralarımızın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu önemli şuranın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bundan 12 yıl önce 2009 yılında yapılan ulaştırma şurasını hedef 2023 diyerek gerçekleştmiştik. Atatürk Havalimanımız bugün de önemli organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bundan sonra da yarışmalara, fuarlara ev sahipliği yapmayı sürdürecektir. Bugün de mevcut durum ve geleceği konuşuyoruz. Bu yatırımlar konusunda nereden nereye geldiğimize baktığımızda ciddi yol katettiğimizi görüyoruz.

'TÜRKİYE YENİ SÜRECİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YÜRÜTMEKTE' 

Küresel krizler kendi gerçeklerini dayatmakta ulaştırma ve haberleşme de yeni yönelimlere yol açmaktadır. Ulaşım ve haberleşme sektöründe de ciddi değişimlere de neden olmaktadır. Dünyanın yeni ve köklü değişimin eşiğinde olduğunu görüyoruz. Bu süreci ülkeler ve toplumlar olarak doğru okur ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirirsek hayırlı bir iş yapmış oluruz. Eğer harekete geçiremezsek insanlığı ağır bir kaosu beklediği açıktır. Türkiye önümüzdeki yeni sürecin öncülüğünü yürütmektedir. Uzakdoğu'yu batıya bağlayan baharat yolu ve ipek yolu gibi önemli noktalar bu coğrafyadan geçiyor. 

'ALTYAPIMIZ ÇOK GÜÇLÜ'

Bu güzel coğrafyanın sakinliği olarak insanlığa olan katkıları sunmak için hazırız. 19 yılda kurduğumuz güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısı yeniden inşa sürecine giren küresel yönetim ve ekonomi sisteminde hedeflediğimiz yere varma konusunda bize büyük avantaj sağlıyor. Salgın döneminde insan gücünün önemini sağlık hizmetlerinde hep birlikte gördük. Üretim ve lojistik konusunda aynı topla ile karşı karşıyayız. Bu alandaki altyapımız da oldukça güçlüdür. Türkiye'yi hala eski hali ile hatırlayanlara işbirliği fırsatlarını genişletmek istiyoruz. Bizim diğer birçok ülkeden farkımız sadece kendimiz kazanmanın değil birlikte kazanmanın peşinde olmamızdır. Dostlarımıza hep bu teklifle giriyoruz. 


'KANAL İSTANBUL'UN KAZISINA BAŞLAYACAĞIZ' 

Denizyolu payını 4 kat arttırdık. Dış ticaretimiz denizyoluyla 158 milyar doları buldu. Birçok limanın genişletilmesiyle denizyolunda ticaretimizi arttırma peşindeyiz. Deniz taşımacılığındaki en büyük projemiz Kanal İstanbul'dur. 10 yıl önce gündeme getirdiğimiz Kanal İstanbul fiilen uygulama aşamasına gelmiştir. İlk somut adım Sazlıdere'dir. Diğer işler de belli plan dahilinde sürdüreceğiz. Geniş bant internetten operatör tarifelerine kadar standartlarımızı yükseltiyoruz. Tüketen takip eden değil üreten konumuna geçmektedir amacımız. Millilik yerlilik oranlarını yükseltme peşindeyiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal