Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: "Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi"

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadelesini sahanın gerekliliğine uygun, alışılmadık ve öngörülemez düzeyde, artan bir etki ve yoğun bir baskıyla sürdürmeye devam ediyor. Haftalık basın bilgilendirme toplantısında, terörle mücadelede son bir haftada elde edilen veriler paylaşıldı.

16.05.2024-13:17 - (Son Güncelleme: 16.05.2024-14:34) Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: "Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi"

Son bir haftada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonları sonucunda 47 terörist etkisiz hale getirildi. Böylelikle, 1 Ocak'tan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı bine ulaştı. Ayrıca, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı teröristin daha Habur'daki hudut karakoluna teslim olduğu belirtildi.

Pençe-Kilit operasyonunda yeni keşifler

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekat bölgesinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetleri sırasında teröristlere ait 4 odalı bir mağara tespit edildi. Mağaralarda çeşitli silahlar ve mühimmatlar ele geçirildi. Pençe-Kilit Harekatı'nda şimdiye kadar 931 terörist etkisiz hale getirilirken, toplamda 1970 silah ve 837 bin 630 mühimmat ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı.

Yasa dışı geçişler engelleniyor

Ülkemizin hudutlarında alınan yoğun tedbirlerle yasa dışı geçişler engellenmeye devam ediyor. Son bir haftada, 493 kişinin yakalandığı belirtilirken, bu yıl içinde toplamda engellenen kişi sayısının 54 bin 117 olduğu ifade edildi.


Ukrayna Savunma Bakanı'nın ziyareti ve Karadeniz tahıl girişimi

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Ukrayna Savunma Bakanı'nın Ankara ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ziyarette, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yenilenmesi için gayretlerin dile getirildiği vurgulandı. Ayrıca, Montrö Sözleşmesi'nin tavizsiz bir şekilde uygulanacağı ve Karadeniz'deki gerilimin önlenmesi gerektiğine olan inancın dile getirildiği ifade edildi.

Tasarruf tedbirleri devam ediyor

Milli Savunma Bakanlığı'nın tasarruf tedbirlerine de değinildi. Yürürlükte bulunan idari hususlardaki tasarruf tedbirlerine uyum sağlandığı belirtilirken, savunma ve güvenlik alanlarının hassasiyetle korunacağı vurgulandı. Bakanlık, önümüzdeki dönemde de açıklanan tasarruf tedbirlerini uygulamaya devam edeceğini ifade etti.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal