Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

30.08.2021-17:04 - (Son Güncelleme: 30.08.2021-19:38) Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde Konuştu

Kara Harp Okulu Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katılarak ülkede askeri personellerin yetişmesini önemle vurguladı. Bu noktada zamanın gerektirdiği şekilde planlamalar yapıldığını belirtti.

Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi'nde 16 bin 448 öğrenci ve kursiyere eğitim öğretim verildiğini belirtti. Erdoğan açıklamasında 'Atılan her adım, her tasarruf, geliştirilen her politika daha güçlü, güvenli ve huzurlu Türkiye içindir.' ifadelerine yer verdi.

21 BİN FETÖ MENSUBUNUN İHRACI GERÇEKLEŞTİ

Bunun yanı sıra Erdoğan, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminden sonra, terör örgütüyle bağlantısı olan 21 bin kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri'yle irtibatının kesildiğini bildirdi. Erdoğan, 'Darbe girişiminin ardından FETÖ ihanet çetesiyle irtibatı olan yaklaşık 21 bin TSK mensubunun ordumuzla ilişiğini kestik.' dedi.

TSK'DAN İHRAÇ EDİLDİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Darbe zihniyetinin kirlettiği askeri okulların tamamını kapattık. TSK'nın ihtiyaç duyduğu personeli yetiştiren okulları MSÜ bünyesinde tekrar kurduk. Kurumsal bütünlüğü sağladık. MSÜ faaliyete geçtiğinde 1. sınıfta eğitime başlayan öğrencilerimiz bugün mezun oldu.' dedi.

ESKİSİNDEN DAHA GÜÇLÜ ASKERİ SİSTEM

Erdoğan, 'Biz bugün bu reformu yaptığımızda birileri 'Türk ordusunun damarını kesiyorsunuz' diyerek tezvirat yapıyorlardı. Artık çok daha güçlü, kabiliyetli bir askeri sisteme sahibiz.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal