Sivrisinek ısırığı nasıl tedavi edilir? Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl giderilir?

Yaz aylarında karşı karşıya kaldığımız en büyük sıkıntılardan birisi sivrisinek ısırıklarıdır. Peki sivrisinek ısırığı nasıl tedavi edilir? İşte sivrisinek ısırığını tedavi edebilmek için uygulayabileceğiniz yöntemler.

09.05.2022-01:12 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-11:26) Sivrisinek ısırığı nasıl tedavi edilir? Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl giderilir?

Yaz aylarının en can sıkıcı hadiselerinden birisi sivrisineklerdir. Kanatlı böcekler grubunda olup son derece dikkatli olmamız gereken sivrisineklerin beslenme konusundaki öncelikli tercihleri çiçekler ve bitki özleridir. Dişi sivrisinekler ise üremek için kana ihtiyaç duyar. Beslenebilmek için ısıran sinekler de vücudumuzda şişlik, kızarıklık ve kaşıntı gibi problemlerle karşı karşıya kalır. Bu olumsuzluklarla korunabilmek için bazı yöntemler bulunuyor.

Sivrisinekler kısa ömürlü ve küçük canlılardır ancak insan vücudunu ısırdığında küçük veya büyük bazı problemlere neden olabilir. Bunlar başlıca; kaşıntı ve şişlik olarak öne çıkar. Sivrisinekler bazı hastalıkların bulaşmasına da neden olabilir. Sivrisinekler nadiren de olsa ciddi alerjik reaksiyonlar göstermenize de neden olabilir. Nefes alma güçlükleri, vücudun tamamındaki kızarıklıklar, boğazın kapanması hissi de en ciddi alerjik reaksiyonlar arasında bulunur.

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?

Sivrisineğin ısırdığı noktadaki rahatsızlığı hafifletebilirsiniz. Bunun için her evde bulunan malzemeler de çözüm sağlayabilir. Sivrisinek ısırığı nedeniyle ciddi semptomların yaşanması durumunda hastanenin acil servisine başvurulmalıdır.

Buz uygulayın

Buzun soğutma etkisiyle sivrisineklerin ısırdığı noktalardaki problemlerin tamamını buzla giderebilirsiniz. Buz sayesinde ısırılan bölge uyuşur, kaşıntı hissi alınır.

Sinek ısırığına iyi gelen doğal yollar

Karbonat

İnsan sağlığı için son derece önemli olan karbonat, sivrisinek ısırığının olumsuz etkilerinden korunmak için de kullanılabiliyor. Enfekte olan bölgedeki pH seviyesini dengeleyen karbonat, bölgedeki kaşıntıların da yok olmasını sağlıyor.

Elma sirkesi

Cilt hastalıklarında şüphesiz en çok kullanılan ürünlerden olan elma sirkesi, sivrisinek ısırığının olduğu noktaya uygulanarak kabarıklık ve şişlik problemlerini giderir.

Limon

Asidik yapıdaki limon, iltihapları da önler. Sivrisineklerin ısırdığı bölgede ciddi manada rahatlama sağlayacak olan ürün şüphesiz limondur.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal