Mide üşütmesi nasıl tedavi edilir? Mide üşütmesini gidermek için uygulayabileceğiniz doğal yöntemler

Kış aylarında en yaygın olarak karşılaşılan sorunlardan birisi mide üşütmesidir. Peki mide üşütmesine ne iyi gelir? İşte mide üşütmesine karşı uygulayabileceğiniz yöntemler.

09.05.2022-00:02 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-00:02) Mide üşütmesi nasıl tedavi edilir? Mide üşütmesini gidermek için uygulayabileceğiniz doğal yöntemler

Mide üşütmeleri genellikle soğuk kış aylarında karşılaştığımız sorunlardandır. Soğuk içecek tüketimi ya da karın üşütmesi gibi sorunlardan kaynaklanmayan bu sorunu virüs, bakteri ve parazitler oluşturur. Hastalığa yakalananlarda kusma, bulantı ya da mide ağrısı gibi semptomlara rastlanabilir. Şiddetini artırdığında yataktan dahi çıkamamanıza neden olabilecek mide üşütmesine iyi gelecek bazı yöntemler bulunuyor.

Vücudunuza ciddi problemler verebilen mide üşütmesi problemi yaşadığınızda her şeyden önce doktora başvurmalısınız. İnsanlarımızın pek de önemsemediği bu rahatsızlık ilerlemesi halinde çok daha ciddi sağlık problemlerine nede olabilir.

Mide üşütmesine ne iyi gelir?

Nane-limon

Midenizi rahatlatacak olan nane ve limonu çay gibi demleyerek içebilirsiniz. 1 su bardağının içerisine 1 tatlı kaşığı nane ile 2 dilim limon atın. Karışımı 5 dakika kaynatın, süzün ve tüketin.

Bal

Doğal antibiyotiklerden olan nane, bakteriyle savaşmada son derece etkilidir. Günde bir kaşık tüketebileceğiniz gibi dilerseniz limonlu suyla da karıştırıp içebilirsiniz.

Kırmızı soğan

Kırmızı soğanın suyunu çıkarın ve bal ekleyip için.

Yoğurt

En sağlıklı probiyotik kaynaklarından birisi olan yoğurt, mide bulantısı veya kusma şikayetlerine karşı son derece etkilidir.

Karanfil

Karanfilin çayını yapıp içebileceğiniz gibi doğrudan karanfil çiğneyip yutarak mide üşütmesiyle savaşabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal