Şirket Aracında Bu Kurallara Uymayanlar İşten Çıkartılabilecek!

Şirket aracında emniyet kemeri takmayanlar yandı. Hız limitine uymayan, kırmızı ışıkta geçenler bu hataları tekrarlarsa tazminatlarıyla işten çıkarılabilir.

28.11.2021-17:12 - (Son Güncelleme: 28.11.2021-19:05) Şirket Aracında Bu Kurallara Uymayanlar İşten Çıkartılabilecek!

İşyeri tarafından verilen aracı kullanan çalışanlar, trafikteyken kurallara dikkat etmesinde fayda bulunuyor. Hız limitine uymayan, kırmızı ışıkta geçenler bu hataları tekrarladıkları takdirde tazminatlarıyla işten çıkarılabilir. Emniyet kemeri takmayanlar ise, tazminatsız bir şekilde işinden olabilir.

Akşam gazetesi yazarı Okan Güray Bülbül'ün aktardığına göre, bazı işverenler üst düzey yöneticilerine ve özellikle de satış - pazarlama departmanlarında çalışan işçilerine araç tahsis ediyorlar. Şirket araçlarını kullanan ve işi şoförlük olan işçilerin söz konusu bu araçları kullanırken çok dikkatli olmaları gerekmekte. Aksi durumlarda tazminatsız bir şekilde olarak işlerinden olabilirler. İşverenler, çalışanlarına araç tahsis ettikleri zaman bu aracın kullanım koşulları hakkında çalışanlarına bilgilendirme yapmak ve sürüş teknikleri ve araç kullanım esasları hakkında da eğitim vermekle mükellef.


TALİMATLAR OLDUKÇA ÖNEMLİ

Tüm bunlara ek olarak bu bilgilendirmenin yazılı olması ve açıkça talimatlar içermesi bir hayli önemli bir hale gelmiş durumda. Bu talimatlara uyulmadığı takdirde karşılaşılacak yaptırımların da belirtilmesi bu noktada şart. Şirket araçlarını kullananların trafikteki ceza ve yaptırımlar kişiseldir. Yani çalışanın ehliyetine ceza puanı uygulanmakta. Eğer ceza plakaya uygulanmışsa işveren bunu çalışana yansıtabilir ve hatta ücretinden kesebilir. Bu kesintinin yapılabilmesi adına bu durumun talimatlarda belirtilmiş ve çalışanın yazılı onay vermiş olması zaruri. İşveren, çalışana araç kullanımı ile ilgili vermiş olduğu talimatta araç için bir hız limiti belirleyebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal