Şiddetli Muson Yağmurları Felakete Yol Açtı! Hindistan'da Bina Çöktü: 11 Ölü

Hindistan’da korkunç bir olay yaşandı. Mumbai şehrinde bir binanın çökmesinin ardından yaşanan enkaz kargaşa en az 11 şahıs yaşamını yitirdi.

10.06.2021-11:18 - (Son Güncelleme: 10.06.2021-11:24) Şiddetli Muson Yağmurları Felakete Yol Açtı! Hindistan'da Bina Çöktü: 11 Ölü

Hindistan'da talihsiz bir olay meydana geldi. Yazın başlangıcı olan haziran ayından beri etkisini göstermekte olan şiddetli muson yağmurları, her sene olduğu gibi bu sene de doğal afet ve kazalara neden oldu. 

ŞİDDETLİ MUSON YAĞMURLARI FELAKETE YOL AÇTI 

Hindistan’a bağlı olan Maharashtra eyaletinin başkenti olan Mumbai'de gece saatlerinde yağan şiddetli muson yağmur sebebiyle bir binanın çöktüğü belirlendi. Binanın çökmesinin ardından enkaz meydana geldi. Hindistan halkı sokağa döküldü. Polis ekiplerinin tüm çabalarına rağmen enkazdan çıkarılan 18 kişiden 11'i yaşamını yitirdiği bildirildi. 


KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 

Hindistan’ın Maharashtra eyaletinin yetkilisi Aslam Shaikh ise meydana gelen bina enkazının ardından birçok kişinin mahsur kalıp paniğe kapılmasının ardından ekipler tarafından yapılan kurtarma çalışmalarının tüm hızıyla süreceğini dile getirerek, ‘Bina, yağmur nedeniyle çöktü. Kurtarma çalışmaları sürüyor. Yaralılar hastaneye kaldırıldı’ şeklinde konuştu. 

ESKİ BİNALAR TAHLİYE EDİLDİ 

Durumu fark eden çevredekilerde söz konusu yıkılan binanın yanında bulunan diğer daha küçük binaların üzerine doğru çöktüğünü ifade etti. Gerekli yetkililer, ilerideki zamanlarda etkisini gösteren şiddetli muson yağışlarının devam etmesinin düşünüldüğünü, o bölgedeki diğer eski binaların da tahliye edildiğini bildirdi. 

DUVARLAR ÇÖKTÜ 

Buna bağlı olarak Meteoroloji uzmanları da alçak bölgelerin sel riski ile karşı karşıya bulunması konusunda kendi halkını uyardı. Kentin diğer bölgelerinde de duvar çökmesi gibi bir takım olaylar meydana gelirken, şimdiye dek bu kaza ile kimsenin yaralanmadığı bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal