Katar Turu

Katar, İran Körfezi’nin kıyısında yer alan dünyanın en gelişmiş ekonomik merkezlerinden bir tanesidir. Arap yarımadasında yer alıyor. Her yıl ülkede seminerler, kongreler, zirveler düzenleniyor. Genelde ekonomiyle alakalı olan bu etkinliklere dünyanın her yanından insanları geliyor.

22.06.2020-16:51 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:50) Katar Turu

Katar’ın kökenleri Pers İmparatorluğu’na dayanıyor fakat ülke nüfusunun çoğunu şu an Arabistan’ın merkezinden gelen insanlar oluşturuyor. Katar’ın başkenti Doha aynı zamanda ülkenin ticaret merkezi ve en kalabalık şehri.

Katar kendisini diğer Arap ülkelerinden ayırmaya çalışan, kültürel olarak gittikçe gelişen bir ülke konumunda. Herhangi bir İslami katı kural yok ülkede fakat halkın çoğunluğu İslami kurallara uygun davranıyor. Ülkedeki resmi işler de genelde İslami durumlar göz önüne alınarak yapılıyor.

Katar Gezilecek Yerler

Katar’ın bir yanı gökdelenlerle çevriliyken bir yanını eski kentler oluşturuyor.

Al Corniche

Al Coniche, Doha Körfezinde yer alan, geleneksel teknelerle çevrili bir koy. Sahil boyunca uzanan geleneksel teknelerle çevrili sahil şeridi Doha merkezine oldukça yakın. Akşamüzeri yürüyüşler, tekne gezintileri ve geleneksel yemeklerin tadını çıkarmak için tercih ediliyor.

İslam Eserleri Müzesi

Doha’da yer alan bu müze İslam tarihine ait sanat eserlerini bir arada bulunduruyor. Farklı İslami kültürlerden insanların eserlerini bir araya getiriyor. Eski Kuran’lar, seramikler, kılıçlar, çiniler sergileniyor.

Katara Kültür Köyü

Katar Kültür Köyü, Katar’ın turizmini anlatmak ve Katar’ı tanıtmak amaçlı tasarlanmış turist bir yer. Katar’ın kültürel faaliyetlerini arttırmak, kültürel farkındalığı geliştirmek amaçlı kullanılıyor. İçerisinde bir adet amfi tiyatro, sinema salonu, kütüphane, çok amaçlı salon, kumsal barındırıyor. Katar bu alan ile uluslararası sanatçılar yetiştirmeyi amaçlıyor.

İçerisinde bulunan kumsal Katar’ın tek plajı.

Katar Limanı

Katar Limanı, villaları, yatları, rezidanslarıyla lüks imkanlar sunan köprülerle Doha’ya bağlı bir yapay ada. Oldukça lüks imkanlar sunan ada, genellikle alışveriş için tercih ediliyor. Deniz kıyısı boyunca lüks dükkanları, yatları görebileceğiniz adada alışveriş yapabilir, lüks restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.

Al Zubarah Kalesi

UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan AL Zubarah Kalesi arkeolojik bir alanın ortasında yer alıyor. AL Zubarah kalesi şehirin merkezine biraz uzakta bulunuyor. Eskiden sahil şehri olan bu bölge, sahilden kalan izleri de üzerinde taşıyor.

Kahara Al Abaid

Katar’ın kum tepeleri aşarak ulaşılan UNESCO tarafından korunan sahili Kahara El Abaid inanılmaz bir biyolojik çeşitliğe sahip fakat ulaşabilmek oldukça zorlu.

Katar’ın bir kısmı çöllerden oluşuyor ve sıcak bir ülke. Çölleri dilerseniz turistik amaçlı gezebiliyorsunuz. Çölleri, kum tepelerini aşarak güzel sahillere ulaşabiliyorsunuz fakat bu sahiller yerli halk tarafından çok tercih edilmiyor daha çok yabancı turistler tercih ediyor.

Katar’da hayat oldukça pahalı bunu göz önüne alarak Katar turu planlamanızı öneririz. Dünyadaki en pahalı para birimine sahip Katar’da yaşam genellikle lüks standartlarda yaşanıyor. Sırt çantalı, uygun bütçeli gezginler için çok tercih edilen bir ülke değil.

Konaklama olanakları genelde lüks otellerden oluşuyor yine de uygun yerleri araştırıp bulabilirsiniz.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal