Senegal Nereye Gidilmeli?

Senegal'in birbirinden değişik tarihi kültürel ve doğal yerleri gezginler için görülmeye değer bir yapıya sahiptir. Goree Adası, Retba Gölü, Kuş Barınağı, Köleler Evi Müzesi, Saloum Deltası, Afrika Rönesans Anıtı bunlardan sadece bazıları…

18.07.2020-10:45 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-10:43) Senegal Nereye Gidilmeli?

Senegal Nereye Gidilmeli: Geçmiş yıllarda köle ticaretinin yapılıp barınılan bir yer olan ada günümüzde müze haline getirilmiştir. O dönemden kalan mahzen, kelepçe gibi eşyalar sergilenmektedir. Turistlerin ilgi odağı olan bu ada tarihsel bir geçmişi ortaya çıkarmaktadır.  Aynı zamanda kölelerin kaldığı odalar, yemek yedikleri eşyalar gibi birçok eşya sergilenmektedir.

Retba Gölü

Yerli yabancı turistlerin ilgi odağı olmuştur. Rengi itibariyle diğer göllerden ayrılmaktadır. Tamamının pembe renk olması içerisinde yer alan su yosunu sayesinde olmuştur. Aynı zamanda tuzun fazla olması gölün rengini belirleyen en önemli özelliklerden biridir. Fotoğrafçıların vazgeçilmez yeri olan bu göl doğal güzellikleri gözler önüne sermektedir. Etrafındaki plajlar ise Maldivlerde yer alan kumsalları aratmamaktadır. Bu gölün yakına giderek içerisindeki suyu daha net inceleyebilirsiniz. Gölü gören bir dağa çıkıp bu pembe gölün uzaktan görünüşünü kuşbakışı inceleyebilirsiniz.

Kuş Barınağı

Her türlü kuşun üreyip yaşama fırsatı bulduğu bu barınakta pelikan, flamingo gibi birçok değişik kuş çeşidi bulunmaktadır. Hayvanları seven kişiler mutlaka bu barınağı ziyaret ederek yeşilin güzelliğine şahit olmalıdır.

Köleler Evi Müzesi

Senegal Nereye Gidilmeli: Dönemin tarihi atmosferini ortaya seren bu müze geçmişte hapsedilen yüzlerce köleyi hatırlatmaktadır. Çektikleri zorluklar ve dönemin zihniyeti hakkında birçok bilgi veren müze ülkeyi tanımak açısından son derece önemlidir. Kölelerin yemek yedikleri tabaklar, kaldıkları odalar, bağlandıkları zinciri inceleyip fotoğraflar çekebilirsiniz.

Zaferler Katedrali

Dönemin en büyük kiliselerinden biri olarak dikkat çekmektedir. Sudan ve Bizans karışımı mimari yapısıyla yerli yabancı herkesin gözdesi konumundadır. Kilise içerisinde ülkedeki önemli kişilerin cenaze törenleri yapılmaktadır.

Niokolo Koba Parkı

Tehlike altına giren yerlerden biri olan bu park birçok canlı çeşidine ev sahipliği yapmaktadır. İçerisinde bulunan ormanlar yeşilliğin en güzel halini sunmaktadır. Aynı zamanda burada çeşitli doğa yürüyüşleri yapılmaktadır. Sakin ve huzur dolu bir gün geçirebilirsiniz.

Thies Bölge Müzesi

Senagal'in oluştuğu günden bugüne  gelişimini ortaya koyarak tarihi ve kültürel birçok özelliği gözler önüne sermektedir.

Afrika Sanatları Müzesi

Müze içerisinde Senagal'in gelenek ve göreneklerini yansıtan birçok sanat eseri bulunmaktadır. Toplumsal yaşayıştan kişisel hayata  kadar birçok konuya değinen müze kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden biridir.

Afrika Rönesans Anıtı

İkiz kulelerden birinin üzerine inşa edilen bu yapı malzeme olarak bakırdan yapılmış Senegal'de bulunan en büyük heykellerden biridir. Batı'dan kurtuluşun simgesi haline gelen bu anıt özgürlüğün, bağımsızlığın timsali haline gelmiştir.

Saloum Deltası

Senegal Nereye Gidilmeli: Nehir deltası olarak dikkat çeken bu yapı okyanusa bağlanmaktadır. Aynı zamanda birçok ada ve adacıktan oluşan yapısı fotoğrafçılar için harika doğal güzellik ve yeşillik  sunmaktadır. Senegal'in birbirinden değişik tarihi kültürel ve doğal  yerleri gezginler için görülmeye değer bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda Afrika ülkelerine merakı olan kişiler için de güzel bir fırsat sunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal