Sel felaketinde kaybolup bir daha haber alınamayan gençten sevindiren haber!

Sinop’a bağlı Ayancık’ta 7 ay önce sel sularında kaybolan ve o günden sonra bir daha haber alınamayan 26 yaşındaki Diyarbakırlı Faruk Adak’ın cep telefonunda kayıtlı “WhatsApp gruplarından” çıkış yapması Adak ailesinin umutlarını yeşertti. Anne ve baba, “Yaşanan bu gelişme umudumuzu yeşertti. Devletimize güveniyoruz, Faruk’un ölü ya da diri bulunmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

21.03.2022-11:22 - (Son Güncelleme: 21.03.2022-11:22) Sel felaketinde kaybolup bir daha haber alınamayan gençten sevindiren haber!

26 yaşındaki Faruk Adak, ilerideki evliliği için para biriktirmek amacıyla geçen sene Temmuz ayında özel bir şirketin yol yapım şantiyesinde çalışmak üzere Sinop'ta yer alan Ayancık ilçesine gitti. Yakın akrabalarının da çalıştığı şantiyede kamyon şoförlü olan Adak'ın tüm umutları 21 Ağustos 2021 tarihindeki sel felaketinde söndü. 

Sel olayının bir gün öncesinde annesiyle telefonda konuşan ve para biriktirdiğini ifade eden Faruk Adak, sel felaketinin yaşandığı gece kamyonla şantiyeden mal taşırken sağanak yağmura yakalandı. Ormanlık alanda sel sularını gören Adak, aracından çıkıp ormanlık alana girdi. 

O geceyi bir ormanda geçiren Adak yardım beklediği sırada hem iş yerindeki şefine hem de babasına, yardım uçaklarının yüksekten uçtuğunu ve kendisini görmediklerini aktardı. Bulunduğu alanın fark edilmediği tahmin edilen Adak’tan son attığı mesajdan sonra bir daha haber alınmadı. 

Ayı inlerine kadar bakıldı

Bölgede arama çalışmaları yürüten AFAD ve jandarma ekipleri uzun bir süre Faruk Adak’ı arasa da şahsa dair herhangi bir ize rastlanılmadı. Adak ailesi de sel felaketinin son bulmasının hemen sonrasında bölgeye ulaştı. Ailesiyle beraber dayı ve amcaları tarafından da aranan Faruk Adak’a dair herhangi bir bulgu bulunamadı. Bölgede yer alan avcılardan da destek alan vatandaşlar ayı inlerine kadar baksalar da gence dair bir iz bulamadılar.

Gruplardan çıktı

İçişleri Bakanlığı uyarınca "ölüm kararnamesi" çıkarılan Faruk Adak'ın Ayancık'ta gıyabi cenaze namazı da kılınırken nüfustan da düşümü yapıldı. Yaşanan felaketten iki ay sonra Adak'ın bulunduğu WhatsApp gruplarından bazılarından çıkması ise ailesini ve sevenlerini umutlandırdı.

Gruplardan çıktı

Faruk Adak’ın babası İzettin Adak, meydana gelen bu gelişmelerin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Bakan Soylu, Adak’ın WhatsApp gruplarından çıkması üzerine Emniyet ve Jandarma ekiplerine direktif verdi. Bu konu WhatsApp'ın ABD'deki merkezine kadar iletilirken, Soylu SİBER Güvenlik Birimi'ne olayın acil şekilde araştırılması talimatını da verdi.

Aile iyi bir haberi bekliyor 

Felaketin ardından yaşadıkları acıları yavaş yavaş unutmaya başlayan Adak ailesi, bu haberle birlikte “Faruk yaşıyor mu?” sorusunu sormaya başladı. Anne Fatma, baba İzzettin ve çocukları 17 yaşındaki Erdal ile birlikte 23 yaşındaki kardeş Firdevs Adak, son 7 aydır çok acı günler geçirdiklerini ifade etti.

Oğlunun hiçbir zaman öldüğüne inanmadığını söyleyen Anne Fatma Adak, "Para biriktirmek için çalışmaya gitti. Ancak 20 güm sonra bu felaketi yaşadık. Ben olaydan sonra oğlumun hiç bir zaman öldüğüne inanmadım. Bölgede eşim, tüm ailemiz Faruk'u aradık bulamadık. Devletimize güveniyoruz, Faruk'un ölü ya da diri bulunmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Baba İzzettin Adak ise, "Bu gelişme umutlarımızı yeşertti. Devletimiz gerekli girişimleri başlattı. Bunun bir an önce sonuca bağlanmasını ve gelecek olan iyi bir haberi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal