Çin'de dün gerçekleşen uçak kazasından üzücü haber: Kurtulan olmadı!

Dün sabah saatlerinde Çin'de China Eastern Havayolları'na ait, 133 kişi taşıyan Boeing 737 yolcu uçağı Guangşi eyaletinde düştü. Yangının da çıktığı bölgeye ekipler sevk edildi. Çin medyasının bu sabah verdiği bilgilere göre uçakta kurtulan olmadı.

21.03.2022-11:22 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-12:06)

Dün sabah saatlerinde meydana gelen bu korkunç kaza  tüm dünyada gündem oldu. Sosyal medyada büyük üzüntü yaşatan bu olay milyonları üzdü. Düşme anının bulunduğu görüntüler de ortaya çıktı.  Çin'de China Eastern Havayolları'na ait, 133 kişi taşıyan Boeing 737 yolcu uçağı Guangşi eyaletinde düştü.Yangının da çıktığı bölgeye ekipler sevk edildi.

Sağ çıkan olmadı

Çin Sivil Havacılık İdaresinden yapılan açıklamada, 123'ü yolcu 9'u mürettebat 132 kişiyi taşıyan yolcu uçağının ülkenin güneyindeki Guangşi Cuang Özerk Bölgesi'nde kaza yaptığı belirtilmişti. Vucou şehrinin Tıng ilçesi kırsalında dağlık bölgede düşen uçağın, Yünnan eyaletinin merkezi Kunming'den Guangdong eyaletinin merkezi Guangcou'ya sefer düzenlediği açıklanmıştı.

 Çin medyasının bu sabah verdiği bilgiler doğrultusunda uçaktan sağ çıkan maalesef olmadı. 

4 bin insanın hayatına mal olan kazaya karıştı

Diğer taraftan kolay pilot eğitimi, düşük yakıt tüketimi, bakım ve ucuz parçaları sebebiyle özellikle kısa ve hafif-orta menzilli havayolu firmalarının kullandığı Boeing 737 tipi uçaklar, bugüne kadar hemen hemen 4 bin insanın hayatına mal olan kazalara karıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal