Uzmanlar Uyarıyor ! Emzik Bırakılmalı !

Bebeklere emme duygusu yaratılıştan gelmiştir ve emziğe alışan bebeklerin bu alışkanlıklarını bırakması oldukça zordur. Anne-babalar bu konuda bazen zamanı umursamazlar ancak bebeklerin uzun zamanlar emzik kullanması sağlıkları açısından zararlıdır.

27.11.2019-11:47 - (Son Güncelleme: 27.11.2019-11:07)

Anne babaların bebeklerinin emzik kullanımları konusunda daha bilinçli davranmaları gereklidir. Uzmanlar uyarıyor bebekler 2 yaşından sonra kesinlikle emzik kullanmamalılar.

EMZİK NEDEN BIRAKILMALI?

Bebeklerde ağız alışkanlıklarının birden çok rahatsızlığa da sebep olabileceğini belirten Prof. Dr. Sepet, "Ağız alışkanlıklarının zamanı, gün arasında kullanma sıklığı ve şiddetine bağlı olarak dişlerde kapanış bozuklukları, ön dişlerin kapanmaması, diş eti hastalıkları, konuşma bozukluklarına sebep olabilmektedir. Bu alışkanlıkların çoğu genellikle fark edilmemekte ya da anne-baba tarafından önemsiz olarak kabul edilmektedir. Klinik muayenede 3-5 yaşlar arasındaki çocuklarda ağız alışkanlıklarının saptanarak sürekli dişler sürmeden önce ortadan kaldırılması son derece önemlidir” diye konuştu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal