Bebekler Hıçkırarak Başarıyor !

Bebeklerde sık sık görülen hıçkırık anne ve babaları oldukça endişelendiriyor fakat bebeklerde hıçkırık kötü bir durum değildir aksine onlar bu sayede başarıyor hayatta kalmayı

27.11.2019-09:36 - (Son Güncelleme: 27.11.2019-09:53) Bebekler Hıçkırarak Başarıyor !

Uzmanlar açıklıyor bebeklerde sık sık görülen hıçkırık sizin üzüldüğünüz gibi bir durum değildir. Onlar bu sayede hayatta kalmanın ilk adımını atmayı öğreniyorlar.

BEBEKLERDE HIÇKIRIK

Anne karnındaki bebeklerin neden sürekli hıçkırdığını sorgulayan İngiliz bilim adamları çok enteresan bir neticeye vardı. Uzmanlara göre; her hıçkırık, beyne ses dalgası gönderiyor. Bebek, ses ile hıçkırık arasındaki bağlantıyı keşfedip beynini geliştirerek diyafram kaslarını kullanmayı, haliyle nefes almayı öğreniyor.

BEYİNLERİ BU SAYEDE GELŞİYOR

Araştırmacılar bebekler hıçkırdığında, göğsündeki hisle bağlantılı beyne ses dalgası gönderdiğini böylece bebeklerin beynini geliştirerek diyafram kaslarını kullanmayı, dolayısıyla nefes almayı öğrendiğini buldu. Anne karnındaki bebeklerin hıçkırması ebeveynler için endişe verici olabilir. Bilim adamları Yeni doğmuş bebeklerin hıçkırmasının nefeslerini kontrol etmeyi öğrenmek için yaptıklarını buldu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal