Sağlıklı yaşam düzeni oluşturmak için doğaya yönelen insan, doğayı ve doğanın sunduğu zenginlikleri tanımanın önemini kavradı.

Neredeyse her bitkinin bir faydası olduğu gerçeği insanları daha fazla araştırmaya yönlendirdi.

İşte bu arayışın sonunda atalarının çok önceden kullandığı bazı bitkilerin faydalarını kavrayan insan bu bitkileri değerlendirmeye başladı.

Bu arayış terenin öne çıkmasına ve ünlenmesine neden oldu.

Tere sağladığı faydalarla pek çok kişinin derdine çare olmayı sürdürüyor.

Tere Denince Ne Anlamalıyız?

Tere aslında turpgiller ailesine aittir. Dünya üzerinde 90 kadar çeşidi mevcuttur.

Öne çıkan çeşitleri arasında kış teresi, Su teresi, çayır teresi yer alır.

Protein, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum içerir ve yaprakları salatalarda kullanılır.

Acımtırak ve ekşi bir tadı vardır. Tek başına yendiğinde ağızda nane benzeri garip bi tat bırakır.

Tere, yemeklerin yanında yeşillik olarak da tüketilebilir.

Terenin Başlıca Faydaları Nelerdir?

İdrar sökücü etkisiyle meşhurdur.

Böbrekleri ve idrar yollarını temizler.

Akciğer enfeksiyonlarına, astıma, bronşite iyi gelir. Öksürüğün azalmasında önemli rol oynar.

İştah açıcı etkisi vardır. Nezle ve gribe iyi gelir.

İyi bir bağışıklık güçlendiricidir ve haftada birkaç kez tüketildiğinde vücudun direncini arttırarak kolay hasta olunmasını önler.

Rahatlatıcı etkisi yönünden naneyle benzerlik gösterir.

Hazmı kolaylaştırarak sindirim sistemine yardımcı olur.

Karaciğer hastalıklarının önlenmesinde faydalıdır. Bu özellikleri terenin faydalı bir bitki olarak bilinmesini sağlıyor.

Tere Nasıl Tüketilmeli?

Bazı yönlerden oldukça şifalı olan tereyi tüketme tarzı ondan alınacak verimi belirler.

Tere çiğ olarak tüketilmesi tavsiye edilen bir bitkidir. Çok alındığında idrarda yanma gibi etkiler ortaya çıkarabilir.

Bu özelliği onun iyi bir idrar söktürücü olduğunun göstergesidir.

Salatayla alınması da uygundur.

Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kaynatmamak ve ölçülü kullanmaktır.


Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın