Turpun Faydaları Neler?

Tam bir sağlık deposu olan turpun faydaları neler biliyor musunuz? Kanseri önlemede etkili olan bu besin hangi hastalıklara iyi gelir? İşte merak edilenlerin cevabı…

27.04.2021-13:41 - (Son Güncelleme: 27.04.2021-13:47) Turpun Faydaları Neler?

Vitamin, lif ve mineral dolu içeriğiyle oldukça faydalı olan turp, her yemeğin yanına yakışan ayrı bir lezzet. Peki her mevsim sofranızda yer alabilecek turpun faydaları neler? Çağımızın en yaygın hastalıklarından, kanseri önlemede oldukça etkili olan turpun, hangi hastalıklara iyi geldiğini merak erdenler için araştırdık. 

TURPUN FAYDALARI NELER?

Karaciğer Sağlığını Koruyor 

Turp içerdiği antioksidan bileşikler ile kansere karşı koruma sağlamayan bir besin. Bunun yanı sıra içerdiği kükürtlü bileşikler sayesinde safra akışını da hızlandırıyor. Kükürtlü birleşiklerin, karaciğer sağlığını koruduğu da uzmanlar tarafından belirtiliyor.


Şeker Hastaları Rahatlıkla Tüketebilir 

Düşük glisemik indeksli turp, (kan şekerini yavaş yükselten) ve yüksek posalı olduğu için şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir sebzedir.

Kansere Karşı Koruyor 

Bol lifli yapısı ve içerdiği glukosinolat birleşikleri ile kalın barsak kanseri başta olmak üzere, kansere karşı koruma sağladığı uzmanlar tarafından belirtilen bir başka özelliği.

Yaşlanmayı Yavaşlatıyor

C vitamininden zengin bir kaynak olması nedeniyle, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcıdır. Ayrıca yaşlanmayı yavaşlatıcı etkisi bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal