Tahrişe Ne İyi Gelir

Cildimiz kuruluk, sıcaklık, nem, hastalık, yanlış kozmetik ürün kullanımı gibi birçok nedenle tahriş olmuş olabilir. Ciltteki bu durum etkisi altında olduğu olumsuz duruma reaksiyon olarak tahriş şeklinde kendisini gösterir.

16.12.2018-01:49 - (Son Güncelleme: 16.12.2018-01:46) Tahrişe Ne İyi Gelir

Tahriş olan ciltte kabarma, kızarma, kaşıntı gibi oluşuz durumlar meydana gelebilir.

Bu gibi durumları gidermek için bitkisel çözümler uygulanabilir. Bitkilerden hazırlanan ve cilde uygulanan bir takım karışımlar cildin rahatlamasına ve doğal bir tedavi sürecine olanak sağlar. Yine de aşırı olumsuz durumlarda mutlaka bir uzmana görünmekte fayda vardır.

Tahriş İçin Öneriler

Zeytinyağı sürerek tahrişi giderebilirsiniz. Zeytinyağı egzama sonucu oluşan tahrişleri gidermede oldukça faydalıdır. Direkt zeytinyağı kullanmaya özen gösterin, içeriğinde zeytinyağı olan ürünler yerine direkt olarak zeytinyağı kullanmak daha yararlı olacaktır.

Yoğun kaçıntı sonucunda ciltte oluşan tahrişleri gidermede maden suyu kullanabilirsiniz. Bu tür tahrişlerde maden suyu oldukça etkili bir yöntemdir.

Cilt böcek ısırıkları ve sivrisinek sokmaları gibi durumlarda da kaşınarak tahriş olabilir. Bu durumda aspirini suda ezerek macun kıvamında tahriş olan bölgeye sürmek faydalı olacaktır. Bu yöntem oluşabilecek iltihapları önleyeceği gibi kıl dönmesi için de uygulanabilmektedir.

Sivilce gibi cilt problemlerinde de kaşıntı sonucu oluşabilecek tahrişlerde ekinezya ve zencefil kaynatarak dondurup buz haline getirin ve tahriş olan bölgelere soğuk uygulama yapın. Bu uygulama tahrişi geçirmede oldukça faydalıdır.

Siyah çay ve yeşil çay da kaynatılarak cilt tahrişleri ve cilt yanıkları için kullanılabilir.

Güneş yanığı sonucu ciltte oluşan tahrişi gidermek için domates suyu ve yoğurdu karıştırarak tahriş olan bölgeye sürüp otuz dakika kadar bekleyerek fayda sağlayabilirsiniz.

Yukarıdaki bu yöntemleri uyguladınız ve herhangi bir fayda görmediniz ise mutlaka bir uzmana görünmenizde fayda vardır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal