Mide Ağrısı Nasıl Geçer?

Birçok etken ile mide ağrısı ile karşılaşabiliriz. Peki mide ağrısı nasıl geçer? Mide ağrısı neden olur? İşte detaylar...

16.12.2018-01:44 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-17:01)

Birçok etken ile mide ağrısı ile karşılaşabiliriz. Mide ağrısı şiddetli ve uzun süreli ise mutlaka doktorunuza görünmelisiniz. Peki pek çok kişide görülen mide ağrısı nasıl geçer? Mide ağrısı neden olur? Tüm merak edilenleri sizin için araştırdık.

MİDE AĞRISI NEDEN OLUR?

Mide ağrısının en büyük nedeni sağlıksız beslenmedir. Bunun haricinde; stres, sigara, kafein, asitli ve yağlı yiyecekler mide ağrısına neden olabilir. Mide ağrılarının birçoğu kısa sürelidir. Nedeni fark edildikten sonra mide ağrısı geçer. Mide ağrısına neden olan diğer sebepleri şöyle sıralayabiliriz;

-Aşırı yemek ve sağlıksız beslenme alışkanlığı

-Gıda alerjileri ve intoleransı

-Stres, üzüntü gibi psikolojik sebepler

-Mevsimsel ve çevresel koşullar

-Tütün-alkol-kahve tüketimi

-Obezite 

-Kabızlık

-Mide kanseri

MİDE AĞRISI NASIL GEÇER?

Hafif mide ağrılarında bir takım basit yöntemler uygulayarak ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

-Çok fazla yemek, alışılmadık gıdaları tüketmek, gıda zehirlenmesi, mideyi üşütme gibi nedenlerle mide ağrısı ile baş başa kalabiliriz. Mide ağrısı çeken biri için bir şeyler yemek çok kolay olmasa da bazı besinleri tüketmek bu ağrıyı azaltacak hatta yok edecektir.

-Eğer mide ağrısını fark ettiyseniz beslenmeyi bırakıp dinlenme pozisyonuna geçmeniz gerekmektedir. Ağrının nedenini anlayıp daha sonra basit yöntemlerle müdahale edilebilir.

-Bazı besin maddeleri ile ağrıların giderimi sağlanabilir. Örneğin tarçın midede oluşan yanma ve kusma hissiyatını azaltır. Sütle Hindistan cevizi karıştırılıp içildiğinde mide açısından oldukça faydalıdır. Mide bulantısını azaltır.

-Midede oluşan asitlerden kurtulmak için haşlanmış karnabahar yemek oldukça faydalıdır. Elma sirkesinin de mideye faydası oldukça fazladır. Haşlanmış ıspanağı yiyerek mide ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Baklagillerden mercimek, fasulye, bezelye gibi besinler mideye koruyucu etki ederek ağrıların azalmasına yardımcı olur.

-Öğünlerden sonra bir muz yemeniz midenin enzim ve hücre üretimi açısından oldukça faydalıdır. Bu durumda ağrılar da azalacaktır. Meyankökü tüketerek de mide asidine karşı etkili bir yöntem uygulamış olursunuz. Çiğ patates suyu tüketimi mide yanmasına birebir etkisi vardır.

-Vişne ve elma suyu da mideye oldukça faydalıdır. Soğan sarımsak yemek de ağrıları artırabilir bunlardan kaçınmanızda fayda vardır. Nane tüketimi yoğurt ve kefir tüketimi de mideyi rahatlatan basit uygulamalardır.

-Ayrıca aşırı yemek yememeye ve düzenli uyumaya özen göstermelisiniz. Günlük rutin hareket etmeli ve yürümeye özen göstermelisiniz. Son kez tekrar söylemekte fayda var ağrılarınız yoğun ve uzun süreliyse mutlaka doktorunuza görünmelisiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal