Süt Tüketimi Cilt Problemlerine Neden Oluyor

Kemik gelişimi için oldukça faydalı olan sütün ciltte siyah nokta ve sivilce problemine neden olduğunu biliyor muydunuz? Bunun neden olarak hormonlarda değişikliğin meydana gelmesi gösteriliyor. İşte süt tüketiminin ciltteki etkileri...

24.06.2020-10:26 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-11:27) Süt Tüketimi Cilt Problemlerine Neden Oluyor

Son zamanlarda yetişkin olmalarına rağmen ciltlerinde akne problemi yaşayan insanların sayısı arttı. Genellik döneminde ortak problem olan akne yetişkinlerde de sıklıkla görülmeye başladı.

AKNE OLUŞUMUNUN NEDENLERİ

Genellikle ergenlik dönemlerinin doğal süreci olarak bilinen akne problemi yetişkinlerde de karşılaşılan bir problem haline geldi. Aslında yaşam alanlarındaki hava kirliliği ve çevresel etkenlerin de akne oluşumuna etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Akne oluşumunu tetikleyen bir diğer neden ise beslenme alışkanlıklarından kaynaklıdır. Yoğun çalışma hayatı ve stres beslenme düzeninin bozulmasına neden olabilir. Bununla beraber 25 yaş ve sonrasında görülen hormonlarda görülen dengesizlikler ve testosteron artışına neden olan gıdaların tüketimi akne oluşmasında etkilidir.

HANGİ BESİNLER AKNEYİ TETİKLER?

Süt ve süt ürünleri hormonlarda değişikliklere neden olur. Özellikle peynir, yoğurt ve krema tüketimine dikkat edilmesi gerekmektedir. Süt tüketimini azalttığınızda akne oluşumunda azalmalar olacaktır.

Şeker tüketimi de akne oluşumuna neden oluyor. Bu yüzden aşırı çikolata tüketimini sınırlandırmak gerekmektedir. Kahvaltılarda özellikle tercih edilen sosis, salam, sucuk gibi gıdalar sivilce yapar. Bu besinleri de mümkün oldukça tüketilmemelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal