Sivrisinek Isırıklarına Vazelinli Çözüm

Sivriler her yerde... Ne kadar korunmaya çalışsak da sivrisineklerin saldırısına engel olamayız. Bazen o kadar zor anlar yaşatırlar ki uykusuz gecelerin sorumlusu bile olabilirler. Vücudunuzda izler bırakan ısırıkları giderecek merhem önerimize kulak verin.

15.08.2019-12:50 - (Son Güncelleme: 15.08.2019-12:40) Sivrisinek Isırıklarına Vazelinli Çözüm

Sivrisineklerden kurtulmak neredeyse imkansızdır. Çeşitli spreyler, ilaçlar ya da kremlerle onları uzaklaştırmaya çalşırız. Peki ev yapımı malzemelerle hazırlanacak tarifle ısırık izlerinden kurtulmak istemez misiniz?

VAZELİN VE PAPATYALI MERHEM

Vazelin, hücre yenilenmesini uyaran ve hızlandıran ürünlerdendir. Bu sebeple, papatya esansiyel yağının ilave edileceği bu merhemin bazının oluşturulması için ideal bir malzemedir. Malzemeler; 100 gram vazelin, 1 çorba kaşığı kurutulmuş papatya, bir cam kap, tahta kaşık, bir filtre ya da elek eldiven.

Nasıl hazırlanır?

Öncelikle vazelin’i cam kasenin içine yerleştirin. Ardından, vazelin eriyene dek kabı bir kaç dakika ben mari usulü yapın. Vazelin tamamıyla eridiğinde, kuru papatyayı ilave edin. Karışımı yaklaşık yarım sat kadar düşük ateşte tutun. Vazeline papatyanın özellikleri ve rengi işledikten sonra, bir filtre ya da elek vasıtasıyla papatya parçalarını ayırın. Karışım sıcak halde olacağından bu aşamanın dikkatli bir şekilde ve tercihen eldivenlerle yapılması gereklidir. Son aşamada, karışımı cam kabın içerisine dökün ve soğuması için bırakın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal