Sigara İçenler Coronavirüsden Daha Çok Etkileniyor

Dünya Sağlık Örgütü, sigara içenlerin daha çok coronavirüse yakalandığı belirledi. DSÖ, "Sigara içmek, parmakların dudaklarla temas etmesi anlamına gelir, bu da eldeki virüsün ağza geçme olasılığını artırır" dedi. İşte detaylar...

16.06.2020-15:39 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-15:03) Sigara İçenler Coronavirüsden Daha Çok Etkileniyor

Coronavirüsün ortaya çıktığı andan itibaren ellerimizi olduğundan daha çok yıkamaya özen gösterir olduk. Ama sigara kullanan insanların devamlı olarak ellerini ağızlarına götürmelerine neden olmaktadır.

HİJYEN KURALLARI ÖNEMLİ

Pandemi döneminde uzmanlar el temizliğinin en üst seviyede olması gerektiğini söylüyor. Nargile gibi ürünleri tüketmekte ağızlık ve hortum aracılığıyla COVID-19'un yayılmasını kolaylaştırmaktadır.

Uzmanlar oksijen ihtiyacını artıran veya vücudun rahat hareket etmesini önleyen koşullar, hastaları pnömoni (zatürre) gibi ciddi akciğer rahatsızlıkları açısından yüksek riske sokacağını söylemektedir.

KRONİK HASTALIĞI OLAN DAHA BÜYÜK RİSK ALTINDA

Eğer kronik bir rahatsızlığınız yoksa coronavirüsten etkilenme riskiniz kronik hastalığı olanlar oranı yüzde 0.9' dur. Kardiyovasküler (Kalp veya kan damarlarının hastalıklarını içeren gruba verilen genel bir isim) hastalığı bulunan bir kişinin coronavirüsten ölme oranı yüzde 10.5' tir. Diyabet hastalarında bu oran yüzde 7.3 olarak görülür. Hipertansiyon ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı olanların ise yüzde 6 oranındadır.

YAŞLILARDAKİ ÖLÜM ORANLARI

65 yaş ve üzeri insanların bağışıklık sistemleri düşük olduğu için coronavirüs salgını zamanında sokağa çıkma yasağı uygulanmıştır. Yaşlılar için alınan bu önlem onların mevcutta var olabilecek hastalıklarına karşı da bir tedbirdir.

Yaş gruplarına göre hastalığa yakalananların ölüm oranlarına değerlendirdiğimizde 80 yaş ve üstü olanlarda 14.8 olarak görünürken 70-79 yaş aralığında olan hastalarda yüzde 8 oranında görülmektedir. Yaş aralığı 60-69 olanlarda yüzde 3.6 olan oran, 50-59 yaşındaki hastalarda yüzde 1.3 olarak görülmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal