03.06.2020-16:38 (Son Güncelleme:28.04.2024-00:52)


1

Coronavirüs salgınına karşı önlemler kapsamında faaliyetlerine ara veren TBMM Genel Kurulu, 48 gün sonra geçtiğimiz gün tekrar bir araya gelirken, milletvekillerinin farklı renk ve özelliklere sahip maske kullanması dikkat çekti. Vekillerin büyük kısmı yıkanabilir ya da tek kullanımlık maske kullandı. Genel Kurul'da etkinliklere katılan vekiller maske takarak, sürekli dezenfektan kullanırken, sosyal mesafeye de uydu. Vekillerin başka renk ile özellikte maske kullanması da ilgi çekti. CHP vekilleri de üzerinde Türk bayrağı ve Atatürk imzalı kırmızı kullandı.



2

"MASKEYİ 4 SAATTE BİR DEĞİŞTİRMELİYİZ"

"MASKEYİ 4 SAATTE BİR DEĞİŞTİRMELİYİZ"

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ile AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, bu dönemde olmazsa olmazın maske olduğunu dile getirdi. Yediyıldız, "Maskeyi 4 saatte bir değiştirmeliyiz. Amaç burada karşı tarafa varsa virüsü aktarmamak, yani bulaşı yapmamak. Ama virüs havada kalabilen, uçabilen bir şey değil, çok uzağa giden bir şey değil. Boş arazide gezerken maske takmaya gerek yok. Beraberken, kalabalıkken takmak gerekir" diye konuştu.



3

"MAGAZİN DEĞİL FONKSİYONEL KISMINA BAKMAK LAZIM"

"MAGAZİN DEĞİL FONKSİYONEL KISMINA BAKMAK LAZIM"

TBMM'nin hekim milletvekillerinden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan da, cerrahi maske tavsiye ederek, "En sağlıklısı 'N95' denen maske; ama günlük ortamda en uygun olan cerrahi maske. Maske önemli. Ama 'yüzde yüz önlüyor' diyemem. Bu temasla, mesafe ile de alakalı. Kapalı ortamda doğru kullanmak lazım. Burnu kapatmak lazım. Çoğu zaman çenenin altında duruyor, burnu içine almıyor. Önemli olan hem ağzı hem da burnu kapatmak. Elimizle de sık sık maske ile oynamamak lazım" diye konuştu. Aycan, cerrahi maske dışında kullanılan ve mesaj veren sembollü ve benzeri gibi yaptırılan maskelerle ilgili de, "Bu tür maskelerin neden üretildiğini bilmiyorum. Nasıl yapıldığını bilmiyorum. Kumaşları sağlıklı olmayabilir. Bu işin magazin tarafından çok fonksiyonel kısmına bakmak lazım" şeklinde konuştu.



4

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise, hastalığın insanı yıprattığını ifade ederek, "Maske hastalıktan daha az sıkıntı veriyor. Neticede bu ülkemizin ve insanların sağlığı için gerekli olan bir materyal. Sadece kendi sağlımız için değil, sevdiklerimizin de sağlığını korumak gerekiyor. Ben annemle yaşıyorum eve giderken annemle mümkün olduğum kadar az temas kuruyorum. Bugünler elbette geçecek. Daha güzel günler için biraz daha dişimizi sıkmalıyız" diye söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR