Sağlıklı Tırnak Nasıl Olmalı

Tırnaklarımız, sağlığımız hakkında bize pek çok ipucu verir. Sağlıklı tırnaklar, güzel görünen el ve ayaklara ek olarak, vücudumuzun da sağlıklı olduğunu göstermektedir. Ciddi hastalıklar konusunda da bize sinyal verebilen tırnaklarımızı, ara sıra kontrol etmeliyiz. Peki, sağlıklı tırnaklar nasıl olmalıdır?

23.06.2020-10:11 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-15:20) Sağlıklı Tırnak Nasıl Olmalı

Tırnaklarımız, sağlığımız hakkında bize pek çok ipucu verir. Sağlıklı tırnaklar, güzel görünen el ve ayaklara ek olarak, vücudumuzun da sağlıklı olduğunu göstermektedir. Ciddi hastalıklar konusunda da bize sinyal verebilen tırnaklarımızı, ara sıra kontrol etmeliyiz. Sağlıklı tırnak nasıl olmalı sorusundan önce önemli olan, tırnak problemleri ile ilgili bilgi edinmek olacaktır.

SAĞLIKSIZ TIRNAKLARIN BELİRTİLERİ NELERDİR

RENK PROBLEMLERİ

Rengi solmuş, değişmiş veya renksizleşmiş tırnaklar pek çok sağlık probleminin habercisi olabilir.

-Yeşile dönmüş tırnaklar, bakteriler nedeniyle oluşan enfeksiyonlara işaret eder.

- Mavileşmiş veya mora yakın tırnaklar, kanda yeteri miktarda oksijen bulunmaması ile ilgili olabilir.

-Solgun ya da grileşmiş tırnaklar, kansızlık problemleri ile vitamin yetersizliğini göstermektedir.

-Beyazlaşmış tırnaklar ise, karaciğer hastalıklarının sinyallerini veriyor olabilir.

KALINLAŞMIŞ TIRNAKLAR

Tırnaklarımızın kalın olması, güçlü tırnaklara sahip olduğumuzu gösterir. Ancak tırnaklarımız gereğinden fazla kalınlaşmış, kesmekte zorlandığımız çok sert tırnaklar ise bu durum, bazı sorunlara işaret etmektedir. Böyle tırnaklara sahip kişilerde, karaciğere bağlı rahatsızlıklar olabileceği gibi, kan dolaşımı ile ilgili sıkıntılar da bulunabilir.

ÇABUK KIRILAN İNCE TIRNAKLAR

Eğer bir yere çarpmadıysanız veya tırnaklarınızı yemiyorsanız, çok çabuk kırılan tırnaklar da bazı sağlık sorunları konusunda sizi uyarıyor olabilir. Bunlara örnek olarak anemi, vitamin eksiklikleri, beslenme bozukluğu söylenebilir.

İÇERİ DOĞRU UZAYAN TIRNAKLAR

Bu tipteki tırnaklar, kaşık şekline benzer. İç kısma dönük bir biçimde kıvırılır ve öyle büyürler. Tırnaklarınızda böyle bir değişim varsa, kalp sorunlarına, kansızlığa veya tiroid bezlerine bağlı sağlık problemleriniz olabilir.

BEYAZ NOKTALAR

Tırnak yüzeylerinde oluşan beyaz lekeler sık görülen sorunlardandır. Bunların genel nedeni de kansızlık veya çinko eksikliğidir.

PÜRÜZLER

Tırnaklarınızda çizgiler ve pürüzleşmeler varsa, demir eksikliği sorununuz olabilir. bunun dışında eklemlerde iltihaplanma problemi de, bu pürüzleri oluşturabilmektedir.

SAĞLIKLI BİR TIRNAK NASIL GÖRÜNMELİ

Sağlıklı tırnaklar nasıl görünmeli diye düşünüyorsanız, ilk bilmeniz gereken şey dokunduğunuz zaman pembeye çalan bir renkte olmaları gerektiğidir. Tırnak diplerine doğru bu pembe renk açılarak, beyaza yaklaşmalıdır.

Sağlıklı tırnak nasıl olmalı derseniz, buradaki önemli bir unsur da tırnaklarınızın fazla mat ve pütürlü bir görüntüde olmamasıdır. Sağlıklı bir tırnağın yüzeyi pürüzsüzdür. Üzerinde dalgalanmalar ve çizgiler bulunmaz.

SAĞLIKLI TIRNAKLAR İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tırnakların sağlıklı görünmesinde, tükettiğimiz besinler önemli yer tutar. Yeterince protein alınmazsa, tırnaklarda yumuşamalar ve kırılmalar meydana gelir. Vitamin eksiklikleri de tırnak renginde değişimlere ve tırnak matlaşmasına sebep olur. Özellikle B12 ve C vitaminlerini içeren besinleri öğünlerinize mutlaka eklemelisiniz.

Tırnaklara uygulanan fazla baskı da tırnak şeklinin bozulmasına ve yapısında zayıflamalara neden olur. Çok sıkan dar ayakkabılar giymemeli, manikür ve pedikür sırasında, tırnak etlerinin fazla derinden kesilmemesine dikkat etmelisiniz.

Sağlıklı tırnak nasıl olmalı konusu hakkında dikkat edilecek bir diğer nokta da sert kabuklu yiyecekleri veya bazı ürünlerin kapaklarını tırnaklarımız yardımıyla açmamaktır. Bu, tırnak uçlarını zamanla inceltecek veya yumuşatacaktır. Tırnaklar güçsüzleşerek daha çabuk kırılacaktır.

Tırnak bakımı da ihmal edilmemelidir. Bakterilerden arınan ve düzenli olarak kesilen tırnaklar daha sağlıklı biçimde uzarlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal