Bebeklerde Tırnak Mantarı

Bebeklerde tırnak mantarı görülmesi son derece rahatsız edici ve aynı zamanda şaşırılan bir durumdur. Çünkü genel olarak bunun yetişkinlere özgü olduğu zannedilir. Bunun tedavisi vardır. Birçok kişi nedenlerini merak ediyor. Bunun yanı sıra nasıl tedavi ediliyor gibi soruların yanıtını almak da mümkündür. Hemen

13.06.2020-15:48 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-15:45) Bebeklerde Tırnak Mantarı

Bebeklerde tırnak mantarı görülmesi son derece rahatsız edici ve aynı zamanda şaşırılan bir durumdur. Çünkü genel olarak bunun yetişkinlere özgü olduğu zannedilir. Bunun tedavisi vardır. Birçok kişi nedenlerini merak ediyor. Bunun yanı sıra nasıl tedavi ediliyor gibi soruların yanıtını almak da mümkündür. Hemen haberimize göz atabilirsiniz.

Bebeklerde Tırnak Mantarı Nedir?

Bebeklerde tırnak mantarı Tinea Rubrum olarak tanımlanmış bir mantarın bebek tırnaklarının üstünde oluşturmuş olduğu bir hastalıktır. Çok sık bir biçimde görülür. Ancak her daim bir tedavisinin olması büyük avantajdır. Böyle hallerde yapılacak olan en temel şey ise alanında uzman olan bir doktora gitmektir. Mevcut durumun bilinen özellikleri içinde genellikle çok şiddetli olmaması ilk sırada yer alır.

Bebeklerde Tırnak Mantarı Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde tırnak mantarı belirtileri şöyledir;

  • Bebeklerde tırnak mantarı söz konusu olduğu vakit genellikle kaşınma durumu görülür.
  • Tırnakların özellikle alt kısmında kirli olan görüntüler ortaya çıkar.
  • Bunun yanı sıra mantardan kaynaklı olarak genellikle tırnaklar yerinden kalkar.
  • Zaman zaman ilgili alanda yarılma görülür.
  • Buna ek olarak tırnaklar da sararır.
  • Bazı hastalarda ise tırnak üstünde lekeler dikkat çeker ve bunlar da yine sarı renklidir.
  • Kötü ayak kokusunun da en bilinen nedenlerden olduğunu hemen ifade edelim.

Bebeklerde Tırnak Mantarı Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerde tırnak mantarı nedenleri şunlardır;

  • Bebeklerde tırnak mantarı sebepleri içinde ilk sırada Tinea Rubrum. Bu bir mantar enfeksiyonudur. Bulaştığı zaman hemen bu son derece rahatsız edici olan duruma neden olur.
  • Mevcut hastalığın bulaşıcı olduğunu da hemen ifade edelim. Eğer ile bireyleri içinde tırnak mantarı olan bir kişi varsa ondan diğerlerine bulaşması söz konusudur. Zaten en basit ve hızlı bulaşma yolu böyledir. Bazı aileler, tırnak mantarı olan bir ferdin tırnak makasını bebekte kullandığı için but tip bir sorun ortaya çıkar. Bundan dolayı herkesin kendisine özel bir tırnak makasının olması son derece önemlidir. Böylelikle bulaşıcı hastalığın önüne de geçilmiş olunacaktır.
  • Bebeklerde tırnak mantarının nedenleri içinde çok zayıf olan bağışıklık sistemi de vardır.
  • Zaman zaman bebeklerin kan dolaşımında ortaya çıkan sorunlardan dolayı böyle bir sorun yaşanabilir.
  • Sinir sistemi kaynaklı problemler, mantarın görülmesinin başka bir nedenidir.
  • Havlu kullanımını da unutmamak lazım.

Bebeklerde Tırnak Mantarı Tedavisi Nasıldır?

Bebeklerde tırnak mantarı tedavisi vardır. Buna göre ilk olarak bebeğin mantarlı olan tırnağı güzel bir biçimde kesilir. Bunun ardından yapılacak olan şey ise mantarın üstüne de aynı uygulamanın yapılmasıdır. Çok küçük bir hale gelmesinin ardından artık doktorun vermiş olduğu ilaç uygulanır. Her ne kadar bunun tedavisi olsa da, mantarın önüne geçmek için dikkatli davranmak çok büyük bir önem arz eder.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal