Protein Tozu Kilo Aldırıyor mu? Protein Tozu Kullanmak Hormonlara Zarar Verir mi?

Protein tozunu, spor yapanlar kas oluşumunu hızlandırmak adına yaygın olarak kullanmaktadır. Protein tozunun sağlığa herhangi bir zararı var mıdır? Hormonların dengesini bozar mı? Protein tozunun içeriğinde hangi besinler bulunur? Protein tozu hakkında merak ettiklerinizi derledik.

17.05.2019-13:32 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-13:03)

Protein tozu içinde bol miktarda aminoasit bulunan yumurta,süt ve soya protein içermektedir. Normal şartlarda protein sağlık için oldukça gereklidir. Peki protein tozu sağlık için gerekli midir? Protein tozunun zararları var mıdır?  İşte protein tozu hakkında merak ettikleriniz.

KİLO ALIMINA NEDEN OLUR MU?  

Protein tozu; kullanım amacına göre kilo aldırır da aldırmaz da denebilir. Bunun nedeni ise şudur: günlük tüketilen besinler üstüne bir de fazladan protein tozu alınırsa bu durumda  fazla proteinler yağa dönüşür. Bu da kilo aldırır. Ayrıca üstünde durulması gereken bir diğer husus ise kaliteli protein tozu kullanmaktır. Kalitesiz protein tozları içerisinde fazla şeker olduğundan vücutta kilo artışına ve sağlığın bozulmasına sebep olmaktadır.

Ayrıca kişi düzensiz ve doğru beslenmiyorsa, yanlış diyet uyguluyarsa ve protein tozu kullanıyorsa; bu vücutta yağlanmaya neden olacaktr. Kişinin çok az spor yapması da protein tozu kullanımı vücutta kilo artışına sebep olacaktr.

KİLO VERDİRİR Mİ?  

Protein tozları; doğru kullanıldığında kilo vermeye de destek olmaktadır. Kişi eğer kilo almak adına protein tozu kullanacaksa; günlük aldığı kalori oranını yükseltmelidir. Kişi eğer zayıflamak istiyorsa da günlük aldığı kalori miktarını azaltması gerekir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal