Soğuk Duş Konsantrasyonu Artırıyor! Soğuk Duşun Hiç Bilmediğiniz Faydaları

Ilık ya da sıcak suyla duş almak özellikle soğuk günlerde vazgeçemediğimiz alışkanlıklarımızdandır. Ancak soğuk duşun öyle faydaları var ki haberimizi okuduktan sonra sıcak duş alamayacaksınız. Peki soğuk duşun faydaları nelerdir gelin birlikte bakalım.

17.05.2019-12:02 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-17:24)

Sıcak bir banyo her ne kadar sizi rahatlatsa da soğuk duş da sağlığınıza bir o kadar iyi gelecektir. Peki soğuk duşun ne gibi yararları var gelin birlikte bakalım.

DAHA VERİMLİ OLURSUNUZ  

Özellikle sabahları yataktan kalkmakta zorlanıyorsanız bu derdiniz ortadan kaldıracak. Verimliliğinizi arttırıp, hücrelerinizi ve kan dolaşımınızı hareketlendirecek.

CİLDİNİZE VE SAÇINIZA İYİ GELİR  

Çok sıcak ya da sıcak su ile yıkanmak saçın pH dengesini bozuyor. Bilhassa kuru cildin gevşek ve pul pul görünmesine sebep oluyor. Bu durum saçınızın derisi için de aynı geçerliliktedir. Daha çok yağlanmaya ve kepeğe neden olur. Fakat soğuk su, saç foliküllerini ve gözeneklerini kapatır. Saçlarınız parlamaya başlar,  çabuk kirlenmez ve ciltteki iltihaplanma sorunlarına çare olabilir. 

HIZLI KİLO VERİRSİNİZ  

Soğuk su vücudunuzda biriken toksinleri atmanıa da yardımcı olur. Cildin gözeneklerinden ve dolaşım sisteminden tüm toksinleri atarak, kilo vermenize destek olur. 

DOĞURGANLIĞINIZ ARTAR    

Yüksek sıcaklıklar sperm sayısını ve kalitesini etkileyecektir. Erkeklerde, sıcak banyo veya duştan uzak durmak sperm üretimindeki olası bir azalmayı engelleyebilir. Her halde, en iyi seçenek daima soğuk su olacaktır.

KONSANTRASYONU ARTTIRIR  

Soğuk su ile duş aldığınızda, vücudunuzdaki gıda maddelerini iyileştirebilir ve hücrelerinizi oksijenle doldurursunuz. Bu sebeple konsantrasyonunuzu artrmış olacaksınız.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal