Kas ve Kemik Ağrıları İçin Çekirdek Çitleyin!

Bazen bir film izlerken bazen de sevdiğimiz arkadaşlarımızla vakit geçirirken çitlediğimiz çekirdek sağlığımıza da oldukça faydalı. Çekirdeğin faydaları neler? Her gün bir avuç siyah çekirdek yemenin insan sağlığına ne gibi faydaları bulunuyor. İşte çekirdek mucizesi.

17.05.2019-10:26 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-10:09)

Çekirdeği çok fazla tüketmenin elbette zararları da var ama ölçülü tüketildiğinde tam bir şifa deposu oluyor. Peki çekirdeğin faydaları neler? Çekirdeğin zararları neler? Tüm bu soruların cevaplarına içeriğimzden ulaşabilirsiniz.

STRES VE DEPRESYON RİSKİNİ AZALTIYOR   

İçerisinde yüksek oranda yağ oranı olan çekirdek, serbet radikallerin sayısını azaltmaktadır. Bu özelliği sayesinde stres ve depresyon gibi hastalıkların riskini azaltır. 

KAS VE KEMİK AĞRILARINI YOK EDİYOR   

Çekirdeğin yaralarından biri de tuz mineralleri sayesinde tiroid bezlerinin düzgün çalışmasını desteklemesidir. Bunun yanında vücuttaki homonların da daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. En belirgin özelliği ise kas ve kemik ağrılarını şaşırtıcı bir biçimde azaltmasıdır. 

ÇEKİRDEĞİN ZARARLARI NELERDİR?  

Her şeyde olduğu gibi çekirdeğin de aşırı tüketilmesi ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Aşırı tüketildiğinde karaciğerdeki toksinleri negatif etkileyen çekirdek ciddi komplikasyonların meydana gelmesine neden olabilir. Bu sebeple uzmanların uyarılarına göre bir avuçtan çok tüketilmemesi gerekir. Aşırı tuzlu çekirdekler ağız içi yaralarına ve dudak kuruluğuna da sebep olamktadır. 

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal