Diş Taşı Temizliği Acıtır mı? Diş Taşı Temizliği Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Hemen herkesin hayatının bir döneminde şikayetçi olduğu diş taşları nasıl temizlenir? Diş taşı temizliği ne sıklıkla yapılmalıdır? Diş taşları hem estetik olmayan bir görünüme hem de temizlenmediğinde diş etinde çekilme gibi diş sağlığını bozan sorunlara yol açar mı? İşte cevapları...

16.05.2019-15:51 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-15:38)

Diş taşı temizliğini kimler yaptırmalı? Diş taşı herkeste oluşur mu? Diş taşı temizliğinin hangi sıklıkla yapılması tavsiye edilir? Dişleri koruyan bakım önerilerini ve diş taşı hakkında merak ettikerinizi sizler için derledik.

DİŞ TAŞI TEMİZLİĞİ ACITIR MI?  

Diş taşları hem dişimize hem diş etlerine hem de çevre dokulara zarar veren şeylerdir. Bu nedenle ağızdaki dişler temizlenmediği zaman ciddi diş sorunları görülebilmkekte ve hatta dişlerde düşme oluşabilmektedir. Bu nedenle de diş taşlarının düzenli olarak temizlenilmesi diş taşı riskini azaltır. Diş taşı temizliği uzman  periodontoloji hekimleri tarafından yapılan acısız işlemlerdir. Bu işlem yaklaşık olarak 20-25 dakika sürer.

DİŞ TAŞI TEMİZLİĞİ ACITIR MI?  

Diş taşı temizleme işlemi pratik ve acısız bir işlemdir. Hasta herhangi bir anestezi uygulanmadan kolay bir şekilde diş taşlarını temizletebilmektedir.

TEMİZLİK SONRASI NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?  

  1. Diş taşı temizliğini takip eden 2 saat hasta hiçbir şey yiyip içmemelidir.
  2. Temizleme işleminin ardından ilk 24 saat sıcak ve soğuk herhangi bir şey yenmemeli içilmemelidir.
  3. Diş etlerinde sızıntı ve sıcak-soğuk hassasiyeti olması gayet normaldir.
  4. Diş taşı temizliği sonrası eğer hafif şişlikler meydana gelmişse bir buz torbası ile diş etlerine dışardan kompress uygulayabilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırn.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal