Koltuk Altı Ağrısı Neden Olur?

Meme kanseri belirtisi denilince akla ilk gelen koltuk altı ağrısı neden olur? Koltuk altı ağrısı nasıl geçer? Koltuk altı ağrısı neye işarettir? Detaylar haberimizde…

19.05.2018-13:01 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-12:16)

Birçok uzaman özellikle kadınlarda görülen koltuk altı ağrılarına dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki koltuk altı ağrısı neden olur? Koltuk altı ağrısı nasıl geçer? Koltuk altı ağrısı neye işarettir? Merak edenler için tüm detayları araştırdık…

KORKUTAN KOLTUK ALTI AĞRISI NEDEN OLUR?

Öncelikle koltuk altında görülen ağrının birçok nedeni olabilir. Bu yüzden koltuk altınızda bir ağrı hissettiğinizde’ acaba meme kanseri mi? ‘ diye düşünmeden önce ağrınızın belirtilerine dikkat etmelisiniz. Yapılan araştırmalara göre koltuk altı ağrısı erkeklere göre kadınlarda görülme olasılığı daha fazladır. Koltuk ağrısına neden olan başlıca durumları şöyle sıralayabiliriz;

-Enfeksiyon

Koltuk altı ağrısına neden olan şeylerin başında en sık görülen durum enfeksiyondur. Ter bezlerinde oluşan enfeksiyon iltihaplanmaya neden olabilir. Bu durumda kendini şiddetli koltuk altı ağrısı olarak belli eder. Koltuk altında enfeksiyona neden olan durumalar;

-Aşırı terleme

-Tıraş olurken cildin tahriş olması

-Hijyen eksikliği

-Yüksek sıcaklığa maruz kalmak

-Koltuk altındaki bezler enfeksiyon kaparsa, bu durum hafif ve yayılan bir ağrı oluşturan sert kitlelere ve çıbana yol açabilir.

-Lenf bezi şişmesi koltuk altında ağrının diğer bir yaygın nedenidir.

-Ağır bir malzeme kaldırmak veya vücudu fazla zorlamak bu tip bir yaralanmaya neden olabilir. 

-Sinir Sıkışması

Koldaki bazı sinirlerdeki hasar, omuz ve boyun içinden geçen sinirler koltuk altında ağrıya neden olabilir.

-Kistler

Kistler, vücuttan zehirli maddelerin ve kirlerin atılmasına yardımcı olur ama büyüdükçe koltuk altında ağrıya neden olurlar. Bu kistler bazı durumlarda ufak operasyonlarla alınabilmektedir.

Meme kanseri koltuk altı ile meme arasında ele gelen bir şişlik veya sertlikle kendini belli eder. Eğer yumru aniden ortaya çıkarsa, uygun bir değerlendirme için doktora başvurmak gerekir.

-Omuz çıkması

-Anjina (kalbe yetersiz kan gelmesi sonucu meydana gelen geçici göğüs ağrısı)

-Derin ven trombozu (derin toplardamar içinde kan pıhtısı oluşması)

-Sporotrikum Enfeksiyonu (Bir Çeşit Mantar Hastalığı)

-Hipertiroidi

-Zona Hastalığı

KOLTUK ALTI AĞRISI NEYE İŞARETE EDER?

Koltuk altı ağrısının en yaygın nedeni lenf bezleridir. Oldukça hassas bir yapıya sahip olan lenf bezleri herhangi bir darbe karşısında şişer ve ağrıya neden olur. Bu şişkinlik ve ağrı bazı durumlarda kansere neden olabilmektedir. 

Şiddetli ağrıların nedenlerinden bir diğeri ise genellikle spor yapanlarda meydana gelen, koltuk altında oluşan kas zedelenmeleridir. Bu durum koltuk altında şiddetli ağrıya neden olur ve şişkinlik gösterir. Zarar gören bölgede iltihaplanma meydana gelir ve tedavi edilmesi gerekir.

Kullanılan bazı koltuk altı ürünleri kişide alerjiye neden olabilir. Aynı zamanda kullanılan kimyasal ürünler ter bezlerinde tıkanmaya neden olur. Bu durum ise kansere neden olabilir. 

Koltuk altında meydana gelen ağrı ve beraberinde kolda yaşanan uyuşma en sık görülen şikayetlerden biridir. Bu durum genellikle psikolojik rahatsızlığın bir belirtisidir. Tedavi edilmediği durumda kişide depresyona neden olabilir. 

KOLTUK ALTI AĞRISI NASIL GEÇER?

Koltuk ağrısı yaşadığınız durumda öncelikle ağrı hissettiğiniz bölgeyi kontrol etmelisiniz. Şişkinlik belirtisi yoksa, koltuk altınıza ılık su masajı yaparak ağrınızı hafifletebilirsiniz. Ancak kolunuzda şiddetli bir ağrı ve şişkinlik varsa beklemeden bir doktora gitmelisiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal