Kasık Ve Bacak Ağrısı Neden Olur?

Hareket alanlarımızın kısıtlandığı salgın döneminde en çok görülen rahatsızlıklardan biri kasık ve bacak ağrısı neden olur? Kasık ve bacak ağrısı hamilelik belirtisi mi?

15.05.2018-17:34 - (Son Güncelleme: 20.06.2021-18:25)

Pandemi döneminin vücudumuza etkilerinden biride kasık ve bacak ağrıları oldu. Bize en çok aratılan, kasık ve bacak ağrısı neden olur? Kasık ve bacak ağrısı hamilelik belirtisi mi? Kasık ve bacak ağrısının  nedenleri? Gibi merak edilenleri sizler için araştırdık. İşte detayları…

YAŞAM KONFORUNU DÜŞÜREN BACAK VE KASIK AĞRISI NEDİR?

Kasık ağrısı, alt karın bölgesinin birleşim yerinde meydana gelen ağrıdır. Kasık ve bacak ağrısı genellikle tekbir sebepten meydana gelmez. Ağrıları tetikleyen birçok neden mevcuttur. Kas zedelenmeleri, stres, enfeksiyon, tümör, travma vb. gibi birçok durum  bacak ve kasık ağrısını tetikleyebilir. 

Bu ağrının nedeni meydana geldiği yaş grubuna ve cinsiyete bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Ağrının nedeninin net bir şekilde bulunabilmesi için spesifik özelliklere ihtiyaç bulunmaktadır. 

Bacak ve kasık arasında meydana gelen ağrılar tek seferlik akut ağrılar olabilmektedir. Bu tarz ağrılar genellikle çevresel etmenlerden kaynaklı meydana gelir ve etmenin ortadan kalkması, kişinin istirahat etmesi ile hızla düzelmektedir.

BACAK VE KASIK AĞRISI NEDENLERİ

-Travma Kaynaklı

Bacak ve kasık arasına alınan darbeler sonrasında bu bölgede ağrı oluşumu gözlenebilmektedir. Alınan ağrının şiddetine bağlı olarak meydana gelen ağrı da değişiklik göstermektedir. Travma kaynaklı gözlenen bu durum dokularda meydana gelen harabiyetin şiddetine bağlı olarak sürer. Kişinin dinlenmesi ve bölgedeki hasarın geçmesi ile hızla düzelmektedir.

-Regl Kaynaklı

Regl kaynaklı bacak ve kasık arasında ağrı gözlenmesi sadece kadınlarda belirli dönemlerde gözlenen bir durumdur. Genellikle regl öncesi meydana gelen bu ağrılar adet dönemi boyunca devam edebilir ve reglin bitişi ile birlikte yavaşça kendiliğinden geçmektedir.

-Yumurtalık ya da Testislerden Kaynaklı

Kadınlarda ve erkeklerde bu tarz ağrılar farklı iki sebepten dolayı gözlenebilmektedir. Yumurtalık kaynaklı kadınlarda sıklıkla gözlenebilen bu ağrılar erkeklerde testislere alınan darbeler, geçirilen kazalar, cerrahi operasyonlar ya da tümör kaynaklı durumlardan kaynaklı gözlenebilmektedir.

Yumurtalıklarda var olan kistlerden, polikistik over sendromundan kaynaklı olarak da kadınlarda bacak ve kasık arası bölgede ağrı oluşumu kronik bir hal alarak gözlenebilmektedir.

bacak ve kasık ağrısı nedenleri

BACAK ve KASIK ARASI AĞRI TEDAVİSİ

Bacak ve kasık arasında meydana gelen ağrıların giderilmesi için öncelikli olarak ağrının kaynağının tespit edilmesi gerekmektedir. Akut ağrılarda ve kısa süreli tek seferlik ağrılarda ağrı kesici kullanımı genellikle yeterli olmaktadır. Ancak kronikleşmiş olgularda ağrı kesici kullanımından önce ağrıya sebep olan etmenin bulunması ve gerekli işlemler uygulanarak bu durumun ortadan kaldırılması gerekmektedir.

BACAK VE KASIK AĞRISI HAMİLELİK BELİRTİSİ Mİ?

Bacak ve kasık ağrısıyla ilgili en çok merak edilen sorulardan biride bu ağrıların hamilelik belirtisi olup olmadığı. Hamilelik döneminde kasık ağrıları meydana gelebilmektedir. Bunu nedeni de bebeğin artık rahim iç duvarına geçmesidir. Bu nedenle kasık ağrısı hamilelik belirtisi olabilir. Fakat her kasık ağrısını hamilelik belirtisi gibi yorumlamak doğru değildir. Öncelikle hamile olup olmadığınızı netleştirmek için kan testi yaptırın. Eğer testinizin sonucu pozitif çıkarsa, bacak ve kasık ağrınızın nedeni hamilelik olabilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal