Hint Ayvasının Faydaları Nelerdir?

Genellikle tropikal bölgelerde yetişen hint ayvası, sağlık açısından oldukça faydalı bir meyvedir. Antalya ve civarında da yetiştirilen bu meyvenin, kilo vermeye yardımcı olduğu düşünülüyor. Peki, Hint ayvasının faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

28.09.2020-16:42 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-16:29) Hint Ayvasının Faydaları Nelerdir?

Hint ayvası yeşil, koni şekline sahip ve pullu bir kabuğu olan tropikal bir meyvedir. İçerisinin kremsi yapıda olması nedeniyle soğuk servis edilir ve kaşık yardımıyla tüketilir. Muz ve ananas gibi diğer tropikal meyvelere benzer bir tadı vardır.

Lif, vitamin ve mineraller açısından da oldukça zengin olan bu leziz meyve, bağışıklığın güçlenmesini, vücuttaki iltihabın giderilmesini, göz ve kalp sağlığının da korunmasını sağlar.

Bunun yanı sıra, hint ayvasının bazı kısımları, çok fazla tüketildiği zaman sinir sisteminin zarar görmesine neden olacak toksinler içermektedir.

HİNT AYVASININ FAYDALARI NELERDİR?

Hint ayvasının içerisinde ruh halini düzenlemeye yardımcı olan ve depresyonu önleyebilecek bir vitamin olan B6 vitamini bulunmaktadır.

Göz sağlığının da korunmasını sağlayan bu tropikal meyve, zayıf görme ya da görme kaybına neden olabilecek durumlara karşı koruyan lutein salgılar.

Aynı zamanda Hint ayvası, sağlıklı tansiyon seviyelerini de desteklenmesini sağlayan iki mineral olan magnezyum ve potasyum içermektedir.

HİNT AYVASI NASIL TÜKETİLİR?

Hint ayvası yumuşayıncaya dek oda sıcaklığında bekletilmeli, daha sonra üç güne kadar buzdolabında saklanmalıdır.

Hint ayvasını hazırlamak için, kabuğunu ve tohumlarını çıkarıp atın, daha sonra meyveyi parçalara ayırın. Meyveyi ikiye böldükten sonra bir kaşıkla etli kısmını ayırarak muhallebi gibi soğutulmuş olarak tüketebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal