Hastanelere İletişim ve Tanıtım Birimleri Kuruluyor

Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetlerinin daha düzgün ve kaliteli tanıtımı için hastanelerde iletişim ve tanıtım birimi kurma kararı aldı.

11.01.2019-11:27 - (Son Güncelleme: 11.01.2019-11:25) Hastanelere İletişim ve Tanıtım Birimleri Kuruluyor

Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetlerinin daha düzgün ve kaliteli tanıtımı için hastanelerde iletişim ve tanıtım birimi kurma kararı aldı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven’in imzasıyla 81 il valiliğine iletilen yazıda, sağlık tesislerince sunulan nitelikli hizmet ve uygulamaların tanıtımındaki önemin altı çizildi.

Bu doğrultuda, sağlık tesisleri tarafından sunulan sağlık hizmetlerinin tanıtımına ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesine yönelik faaliyetleri yerine getirmek amacıyla şehir hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri, dal hastaneleri, 200 yatak ve üzeri devlet hastaneleriyle ağız ve diş sağlığı hastanelerinde, "İletişim ve Tanıtım Birimi" kurulacak.

Başhekimliğe bağlı olarak çalışması düşünülen birimde, personelde tercihen sağlık alanında en az 2 yıl çalışmış olma koşulu istenecek. Bunun yanında söz konusu birimlerde görev alacak personel, bilgi teknolojilerini kullanma, etkili iletişim becerisi, esnek mesai uyumu, seyahat engeli olmaması gibi koşullar aranacak.

Yazılı ve görsel iletişim kanallarını yakından takip edecek olan birim personelleri, başka alanlarda görev almayacak.

Valiliklere iletilen yazıda, birimlerin aktif bir şekilde hizmet veren şehir hastaneleriyle eğitim ve araştırma hastaneleri kapsamında 1 Şubat 2019 tarihine kadar, açılacak şehir hastanelerinde ise hasta kabul tarihinin 1 ay öncesine kadar "İletişim ve Tanıtım Birimi" oluşturulması talep edildi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal