Hangi Hayvanların Eti Meme Kanseri Riskini Azaltıyor?

Amerika'da Ulusal Çevre Sağlığı Bilimleri Enstitüsünden, bilim adamlarının yaptığı araştırma sonucunda kümes hayvanlarının etini tüketmenin meme kanseri riskini azaltabileceği ortaya çıktı.

08.08.2019-12:07 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-11:53) Hangi Hayvanların Eti Meme Kanseri Riskini Azaltıyor?

Amerika'da Ulusal Çevre Sağlığı Bilimleri Enstitüsünün yaptığı araştırma sonucu, kırmızı etin, invaziv (yayılma potansiyeli olan) meme kanseri riskini artırdığını diğer yandan tavuk, hindi ve ördek gibi etlerin bu riski azalttığı ortaya çıktı. Araştırmada 42 bin 12 kadının yaklaşık 7 yıl süresince et pişirme yöntemleri ile hangi eti ne kadar tükettikleri gözlendi ve süreç içinde bin 536 kadına meme kanseri teşhisi koyuldu.

KIRMIZI ET TÜKETİMİNE DİKKAT

Kırmızı et yemede en üst seviyedeki kadınların, en alttakilerle kıyaslandığında meme kanserine yakalanma riskinin yüzde 23 arttığı görüldü.

Meme kanseri riskini yüzde 15 düşürüyor

Diğer yandan kümes hayvanları etini en fazla tüketen kadınlarda, en az tüketenlere oranla, meme kanseri riskinin yüzde 15 düştüğü görüldü. Fiziksel aktivite, obezite ve alkolün neticeyi değiştirmediğine dikkati çekilirken, etin pişirilme yöntemiyle meme kanseri arasında herhangi bağlantı görülmedi.

Çalışma ekibinin lideri Dr. Dale P. Sandler, kümes hayvanları etini yemenin meme kanseri riskini azaltmasının altındaki mekanizmanın henüz bilinmediğini söyledi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal