Uzmanlardan 'Kürdan' Uyarısı!

Kurban bayramında daha çok ihtiyaç duyulan kürdan için uzmanlar uyardı. Dişleri, kürdan yerine ara yüz fırçası ya da diş ipiyle temizlemek gerektiğini söyleyen diş hekimleri et ve şeker kullanımında da abartıya gitmemek gerektiğini dile getirdi.

08.08.2019-11:52 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-11:39) Uzmanlardan 'Kürdan' Uyarısı!

 Kurban bayramında, ara öğünlerde dişlerini temizleyemeyenler, ağız PH'ını düşürecek sert meyve sebzeler yemeliler. Bu ürünler hem ağız PH'ını düşürecek hem de dişleri dezenfekte eder. Bu elma, havuç ve salatalık olabilir. Fındık, peynir ve şekersiz sakızlar da diş dostu olarak bilinir.

DİŞ İPİ KULLANIN

Diş Hekimi Alper Dilek, tahta kürdan kullanımının bırakılması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: 

“Bayram boyunca gidilecek ziyaretlerde dişler fırçalanamayabilir. Bunun yerine yanımızda getirdiğimiz diş ipi veya arayüz fırçalar ile diş ve etlerde kalan parçaların alınması sağlanmalıdır. Bunlar da yoksa muhakkak dişlerin bol suyla çalkalanması gerekir. Bu süreçte yoğun et tüketimine bağlı olarak kürdan kullanımı da artıyor. Kürdan kullanımı hem dolgularda sıkıntı meydana getiriyor, hem diş etlerinde sıkıntı. İnsanlar kürdan yerine diş ipi veya arayüz fırçaları kullansınlar." uyarısında bulundu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal