Gojiberry'nin (Kurt Üzümü) Faydaları Nelerdir?

Vücudu bakteri ve virüslerden arındırmada birebir olan gojiberry, insan sağlığı açısından oldukça etkili bir besindir. Kurt üzümü olarak da bilinen gojiberrynin merak edilen faydalarını sizin için bir araya getirdik. Peki, gojiberrynin faydaları nelerdir? Gojiberry hangi rahatsızlıklara iyi gelir? İşte detaylar

30.07.2020-15:44 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-15:43) Gojiberry'nin (Kurt Üzümü) Faydaları Nelerdir?

Turuncu ve kırmızı renge sahip olan gojiberry, keskin bir tada sahiptir. Taze olarak tüketilebilmesinin yanı sıra kurutulmuş olarak da tüketilebiliyor. Dünya genelinde de wolfberry olarak bilinmektedir.

İçeriğinde yüksek oranda betakaroten, demir, C, B1, B6, B2 vitamini, protein, 18 amino asit, kalsiyum, fosfor, selenyum, çinko, bakır gibi önemli 21 mineral bulunduran gojiberry, yaklaşık yüzde 21 oranında lif içeriğine sahiptir.  Aynı zamanda portakalın içeriğinde bulunan C vitaminine oranla daha yüksek miktarda C vitamini içerdiği için oldukça etkili antioksidanlar arasında gösterilmektedir.

GOJİBERRY'NİN (KURT ÜZÜMÜ) FAYDALARI NELERDİR?

Yüksek miktarda A vitamini içeren gojiberry, özellikle göz hastalıklarının oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Bunun yanı sıra sindirimi kolay olan gojiberry ile kilo vermek son derece kolaydır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Bağırsak florasını korur. Doğurganlık oranının artmasını sağlayarak rahim duvarını güçlendirir.

GOJİBERRY (KURT ÜZÜMÜ) NASIL KULLANILIR?

Tat olarak kiraz ve yaban mersinine benzeyen gojiberry, Çin’de pirinç yemekleri, çorbalar ve çay yapımında kullanılmakta. Çin’in bazı bölgelerinde de taze olarak tüketiliyor. Gojiberry’ler genel olarak kurtulur veya gojiberry suyu olarak ihraç edilir.

Türkiye'de taze meyvesini ve suyunu bulmak pek mümkün olmasa da kurusunu bulabilirsiniz. Kurutulmuş gojiberry meyvelerini günde bir avuç olarak tüketebilir veya yoğurdun içerisine ekleyerek sağlıklı bir atıştırmalık haline getirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal