Doğru Tüketilmediklerinde Zararlı Olan Besinler

Vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sebze ve meyvelerden alırız. Ama bu sebze ve meyvelerin tüketimi konusunda ne kadar bilinçliyiz? Hangi besinler yanlış tüketimde vücudumuza zararlıdır? İşte detaylar...

22.06.2020-09:52 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-10:19) Doğru Tüketilmediklerinde Zararlı Olan Besinler

Sağlıklı olduğunu bildiğimiz ve severek tükettiğimiz besinlerin yanlış tüketiminde zararlı olduğunu iliyor muydunuz? Özellikle sağlıklı beslenme konusunda çok tükettiğimiz besinler en zararlı besinler arasında olduğunu öğrenince çok şaşıracaksınız.

BU BESİNLERE DİKKAT

Son zamanlar coronavirüsün ortaya çıkması ve evlere kapanmamızdan kaynaklı kilo artışımızda artma oldu. Böyle bir durumda özellikle sağlıklı beslenmeye daha çok önem verdik. Sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz besinlerin tüketimindeki bazı riskler olabilir. Doğru temizlenmediği ve tüketilmediği zaman besiler oldukça tehlikeli olabiliyor.

Tüketimi sırasında yapılan yanlışlıklardan dolayı oldukça fazla tüketilen ton balığı bu zararlı besinler arasında olduğu ortaya çıktı. Özellikle beyaz renkli olan türleri tüketildiğinde daha zararlı olabiliyor. Çünkü içerisinde yüksek cıva bulunur. Hamile olanlar ve çocukların ton balığında bulunan yüksek cıva sinir sisteminin gelişimini olumsuz etkiler.

Doğada yetişen mantar türlerinden bazılarının zehirli olduğunu biliyorsunuzdur. Bu yüzden tüketeceğiniz mantarların güvenli olduğundan emin olmalısınız. Sağlıklı besin kaynağı olarak tükettiğimiz yumurtanın içerisinde bulunan zararlı bakteriler doğru pişirilmediğinde yumurta aracılığıyla insanlara bulaşır. Bu yüzden yumurtaları iyi pişirmek gereklidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal