Diyete Başlamadan Önce İzlenmesi Gereken 5 Adım

Diyete başlamak her zaman sanıldığı kadar kolay olamayabiliyor. Diyete başlamak ve bunu uzun süre sürdürebilmek için önceden hem bedenin hem de zihnin bu duruma karşı iradeli ve güçlü bir hale getirmek gerekiyor.

05.12.2018-14:12 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-14:07) Diyete Başlamadan Önce İzlenmesi Gereken 5 Adım

Diyete başlamak her zaman sanıldığı kadar kolay olamayabiliyor. Diyete başlamak ve bunu uzun süre sürdürebilmek için önceden hem bedenin hem de zihnin bu duruma karşı iradeli ve güçlü bir hale getirmek gerekiyor.

1. Hedefinizi Belirleyin, Üşengeç Olmayın
Kilo vermenin ilk adımı kalıcı bir amaca sahip olmaktır. Kısa süreli amaçlar hemen vazgeçmeye neden olduğu için kilo vermenizi uzun süre devam ettirecek kalıcı bir amaç belirleyin. Amacınızı belirledikten sonra gerçekçi ve ilk başta sizi zorlamayan hedefler koyun. Kısa süre için kendinize zor hedefler koymak, başarısızlığa neden olur. Üşengeçliğinizden vazgeçin, bahaneler üretip sağlıksız besinler tüketme ve hareketsizliği bir yaşam türü haline getirmeyin.

2. Diyet Ortağı Edinin
Çoğu kişi için diyet yaparken iradesini korumak pek kolay olmuyor. Bu konuda en büyük destekçiniz birlikte diyete başlayacağınız bir ortak edinmek. Diyette en elzem konu motivasyonu kaybetmeden devam edebilmek. Birbirinize destek vereceğiniz bir diyet ortağı motivasyonunuzu yüksek tutacak ve devamlılığını getirecektir.

3. Sağlıklı Mutfağa Dönüş
Her şeyin başı sağlıklı bir mutfakla başlıyor. Mutfağınıza giren her yiyecek beslenme düzeninizde bir etkiye sahiptir. Yemekten uzak durmanız gereken besinleri alışveriş listenizden çıkarıp yerine taze sebze-meyve koymak diyetinizde devamlılığı sağlayacak bir adımdır.

4. Duygularınızı Kontrol Edin
Fazla kilolarınızın sebebinin duygularınız olabilir. Çok stresli bir günün ardından kendinizi buzdolabının önünde çikolata yerken bulabilir veya duygusal çöküntülerinizi yemek yiyerek gidermeye çalışabilirsiniz. Gerçek bir açlık mı yoksa duygusal bir açlık mı çekip çekmediğinizi anlamak için aç hissettiğinizde bir kupa bitki çayı, 1 bardak maden suyu veya 1 bardak tarçınlı su içip bir süre oyalanmaya çalışın.

5. Harekete Geçme Zamanı
Egzersiz bir diyet düşünülemez. Egzersiz sadece kilo vermek için değil sağlıklı bir yaşam sürdürmek için de çok önemli. Diyet yaparken egzersize önem vermek de başarıya daha kolay ulaşmanızı sağlayacaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal