Dışarıdan Yemek Sipariş Ederken Bunlara Dikkat Edin

Coronavirüs salgını sürecinde dışarıdan paket servis yoluyla yemek siparişi verilirken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır. Virüsün sindirim değil, solunum yoluyla bulaştığını belirten uzmanlar, dışarıdan yemek siparişi verecek olan kişiler için önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar…

13.05.2020-13:07 - (Son Güncelleme: 13.05.2020-12:51) Dışarıdan Yemek Sipariş Ederken Bunlara Dikkat Edin

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsünden sonra tüm alışkanlıklar yeniden gözden geçirilmeye başlandı. Bu dönemde paket servis ile dışarıdan yemek sipariş etmenin de güvenli olup olmadığı merak konusu oldu.

Gıda Güvenliği Derneği, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği Gıda Güvenliği Otoritesi raporlarına dayanarak verilen raporlar doğrultusunda virüsün gıdalardan bulaştığına dair herhangi bir bilimsel kanıt olmadığını belirtti.

Gıda Güvenliği Derneği'ne göre dışarıdan yemek sipariş ederken ihtiyaç duyulan en güçlü önlem, yıllardır yürürlükte olan gıda hijyeni kurallarına sıkı bir şekilde uymaktan geçiyor.

Eve sipariş verirken gıdaların yalnızca bu süreçte değil, genel anlamda her dönem güvenli yerlerden temin edilmesi gerektiğini belirten Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, ne yediğimizi bilmemizin fakat denetimli ve izlenebilirliği olan gıdalarla mümkün olabileceğini söyledi.

SİPARİŞİ TESLİM ALDIKTAN SONRA BUNU YAPIN!

Saner, "Coronavirüs plastik gibi ambalaj yüzeylerinde belirli bir süre kalabiliyor. Dolayısıyla bu yüzeylere temas etmesinin ardından ellerimizi doğru bir şekilde temizlemeden ağzımıza, yüzümüze ya da gözlerimize götürmekten kaçınmalıyız," şeklinde konuştu.

Bu süreçte dışarıdan fast food siparişi dahil olmak üzere yemek siparişi etmek konusunda endişeler olduğunu belirten Saner, “Dışarıdan sipariş edilen gıdalar konusunda tek ihtiyacımız, zaten yıllardan beridir yürürlükte olan gıda hijyeni kurallarının gerçekten gereği gibi uygulanmasıdır.

Birçok zincir temassız teslimat, siparişimi kapıya as gibi sosyal mesafeyi korumaya yönelik uygulamalar devreye aldı. Çalışan personelin gıda veya ambalajla temasını minimuma indirdi.

Bu kurallara uyulduğu sürece dışarıdan sipariş edilen yiyeceklerde virüs açısından bir risk bulunmuyor. Burada bizim önerimiz, dışarıdan yapılan her türlü yiyecek ve fast food siparişlerinde güvenilir, denetim ve izlenebilirliği olan markaların tercih edilmesi yönünde olacaktır,” diye konuştu.

“KURALLAR BULAŞI ÖNLEYECEK BİRÇOK ÖNLEMİ İÇERİYOR”

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan hijyen kurallarına tüm restoranların gıdaların hazırlık aşamasında eksiksiz bir şekilde uyması gerektiğinin altını çizen Saner, kuralların mutfak araç gereçlerinin dizaynı ve personel hijyeninden, koruyucu kıyafetlere kadar bulaşı önleyecek birçok önlemi içerdiğini söyledi.

Çalışanlara Covid-19'a ilişkin bilincin artmasını sağlayacak eğitimler verilmesi oldukça önem arz ederken, çalışanların herhangi bir belirti göstermese de sık sık değiştirmek üzere maske takması gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal