Covid-19'a Karşı Önlem Alan İspanya Sigara İçmeyi Yasakladı

İspanya'da Temmuz ayından bu yana koronavirüs vakalarının 5 kat artması karşısında yetkililer tedbirleri devreye soktu. Ülkenin kuzeybatısında yer alan Galiçya'da başlayan sigara içme yasağına, Kanarya Adaları da katıldı.

14.08.2020-16:53 - (Son Güncelleme: 14.08.2020-17:27) Covid-19'a Karşı Önlem Alan İspanya Sigara İçmeyi Yasakladı

İspanya'da artan koronavirüs vakalarına karşı alınan tedbirler doğrultusunda, 17 özerk yönetiminden biri olan ve ülkenin kuzeybatısında yer alan Galiçya'da başlayan sigara içme yasağına, Kanarya Adaları da dahil edildi.

Karar, sağlık uzmanlarının, sigara içmek için kamuya açık olan alanlarda zorunlu maske takma kuralına uymayan kişilerin virüsün yayılmasına neden olabileceği uyarısının ardından alındı.

SOKAKLARDA SİGARA İÇMEK YASAK!

Alınan kararda, yalnızca sokak ve park gibi kamuya açık alanlarda değil, restoran ve kafelerin teraslarında da sigara içilmesi yasaklandı. Aynı zamanda ülkedeki diskoların da kapatıldığı belirtildi.

Virüsün yayılmasını engellemek için evden çıkarken maske takılması, sosyal mesafenin korunması ve gerekli hijyen kurallarına uyulması da yetkililer tarafından defaatle vurgulandı.

DİĞER BÖLGELERDE DE YASAK UYGULANACAK

Galiçya ve Kanarya Adaları'nın ardından Katalonya, Madrid, Asturias, Valensiya, Kantabriya, Castilla La Mancha ve Castilla ve Leon gibi diğer özerk bölgeler de sigara içme yasağının uygulanacağına ilişkin çalışmaların başladığı bildirildi.

Koronavirüs kaynaklı yeni vakalarda ciddi artışların görüldüğü İspanya'da, Sağlık Bakanlığı’nın dünkü paylaştığı verilerde son 24 saatte 2 bin 935 yeni vaka açıklamıştı.

TEMMUZ AYINDAN BU YANA 5 KAT ARTTI

Bunun yanı sıra sağlık çalışanları ve doktorlara bağlı sivil toplum örgütleri, koronavirüs nedeniyle Mart ve Nisan ayındakine benzer şekilde hastanelerde yoğunluk yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Verilen rakamlarda, Haziran ayında büyük ölçüde azalan koronavirüs vakalarıyla bağlantılı olan hastanelerde yoğunluk oranının, Temmuz ayından bu yana 5 kat arttığı da bildirildi.

Sağlık Bakanı Salvador, yeni vaka sayılarının hızla artmasından dolayı özerk yönetim hükümetlerinin sağlık departmanlarını bugün acil toplantıya çağırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal