Çocuklar İçin Sağlıklı Ara Öğün Tercih Edin

''Ağaç yaşken eğilir'' sözü tamda çocuklara göre, siz ne gösterirseniz neyi öğretirseniz sünger gibi onu algılarlar ve öyle davranırlar. Sağlıklı beslenmelerinde de önemli rolü anne ve babalar oynar.Çocukların sağlıklı olması için sağlıklı atıştırmalıklar seçin.Detaylar haberimizde...

04.02.2020-17:57 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-17:37) Çocuklar İçin Sağlıklı Ara Öğün Tercih Edin

Herkes çocukları için en iyisini ister. Acıktığında tabi ki kilo almasın diye aç bırakacak değilsiniz onun yerine düzenli öğünler ve sağlıklı atıştırmalıklarla çocuğunuzun hem tok kalmasını hemde sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Çocuklar ve Sağlıklı Atıştırmalıklar

Günümüzde maalesef çocukları işlenmiş ve katkı maddeleri içeren gıdalardan uzak tutmak neredeyse imkansız.  İnternet ve teknolojinin bu denli geliştiği bir dönemde bu gıdalara dair içerikler sürekli karşımıza çıkarken engellesek bile bir noktada çocuklar da buna dahil olup sağlıksız besleniyorlar. Sağlıklı beslenme sağlıklı çocukların yetişmesi için önemli olduğu kadar doğru beslenme alışkanlıklarını küçük yaşlardan itibaren kazandırmakta bir o kadar önemlidir. Hangi yiyeceğin neden yararlı veya zararlı olduğunu anlatmak bu bilincin oluşmasına yardımcı olacaktır.Sabrederek onlara anlatmalıyız.

Sağlıklı Atıştırmanın Önemi


Anne babaların çoğu atıştırmanın çocuklar için sağlıksız olduğunu düşünse de durumun aslı böyle değil. Çikolata, hazır kurabiye, cips, şekerleme gibi hızlı tüketilen ve yüksek miktarda şeker veya tuz içeren gıdalar ile atıştırma yapılıyorsa bu tabi ki sağlıksızdır. Ama ana öğünler arasında çocukların sağlıklı bir şeyler atıştırması çocukların gelişiminde önemli bir yer tutuyor. Çocukların protein ve besin değeri olarak yüksek olan atıştırmalıkları gün içerisinde tüketmesi, öğünler arası fazla yiyecek tüketimini engelliyor, tokluk sağlayıp enerji verirken çocukların aynı zamanda konsantrasyonlarını arttırıyor.
Besin değerleri açısından kuvvetli ve demir, kalsiyum, C vitamini lif açısından zengin ürünler öncelikli olarak seçilebilir. Tabii işlenmiş şeker ve trans yağ içermemesi de büyük önem taşıyor. Çocuğun ihtiyacına göre atıştırmalık verilerek zinde kalmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle çok aktif olan veya spor yapan çocukların enerji ihtiyacı daha fazla olacaktır. Porsiyon kontrolü aynı zamanda yenilen ürünlerin sınırının aşılmaması için de gerekiyor. Fazla atıştırmalık aldıklarında yemeleri gereken ana öğün miktarını azaltmak isteyebilirler ki bu tercih edilen bir şey olmaz.


Çocuklar İçin Neler Sağlıklı Atıştırmalık Olabilir?

  • Meyve ve sebzeler
  • Tam buğday unundan yapılmış krakerler (örneğin; chia ve keten tohumlu yulaflı krakerler)
  • Granola
  • Bitkisel süt ve taze meyve içeren smoothieler
  • Tam buğday unu ile yapılmış muffinler

Bu tip atıştırmalıkları daha çekici hale getirmek için ön hazırlıklarını çocuklarla birlikte yapmak, pişirmek ve porsiyonlamak beraber güzel vakit geçirmek için de iyi bir yöntem. Bu esnada çocuklar sağlıklı atıştırmalık dünyasını yakından tanırken besinlerin neden ve ne şekilde yararlı olduğuna dair bilgiler de öğrenebilirler. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal